Vremenoslovci za sredo napovedujejo možnost sneženja do nižin

Podatki o meji sneženja se lahko še spreminjajo, bo pa sreda po napovedih vremenoslovcev povsem zimska. Zaradi sneženja je izdano tudi rumeno opozorilo.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 24. februar 2020 ob 14:07
Bo v sredo snežilo do nižin?

Bo v sredo snežilo do nižin?

Agencija RS za okolje (Arso), napoveduje, da so sredi tega tedna možne snežne padavine do nižin. Kot napovedujejo, bo v sredo oblačno s padavinami, lahko bo tudi zagrmelo. Ohladilo se bo, meja sneženja se bo ob močnejših padavinah ponekod v notranjosti Slovenije lahko spustila do nižin. Zapihal bo severovzhodni veter. Arso je za sredo za celotno Slovenijo izdal tudi rumeno opozorilo zaradi možnosti neviht in sneženja.

Pri Neurje.si pa napovedujejo, da se bo v noči na sredo povsod pooblačilo. "V sredo zjutraj se bodo padavine ob prihodu hladne fronte od severa okrepile in tekom dopoldneva zajele vso Slovenijo. Zapihal bo veter severnih smeri. Od severovzhoda nas bo dosegla ohladitev. Meja sneženja se bo, glede na trenutne izračune meteoroloških modelov, tekom dopoldneva spustila do okoli 400 m nadmorske višine, ponekod tudi do nižin". Kot še pišejo, se zaradi oddaljenosti do situacije, lahko podatki o meji sneženja še spreminjajo, zato bodo natančnejše informacije znane v torek. "Nekateri izračuni numeričnih meteoroloških modelov kažejo na povsem zimsko sredo tudi po nižinah, spet drugi mejo sneženja postavljajo na okoli 600 m nadmorske višine. Vsekakor pa bo zelo zimsko v višje ležečih predelih Slovenije, nad okoli 800 m nadmorske višine," so še ob tem zapisali.

Rumeno opozorilo
Rumeno opozorilo za sredo, vir: Arso


Več v Narava