29-letnik v centru Ormoža ukradel tovorno vozilo, se zaletel v zgradbo in z vozila zbežal

Pred tem je potisnil drugo osebo, katera je padla in se poškodovala

Prlekija-on.net, ponedeljek, 9. marec 2020 ob 09:121
Dogodek se je odvijal v petek dopoldan v centru Ormoža (simbolična fotografija)

Dogodek se je odvijal v petek dopoldan v centru Ormoža (simbolična fotografija)

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 6. marca, ob 07.00 so prijeli dva državljana Afganistana, katera sta pred tem ilegalno vstopila v našo državo. Osebi sta v postopku zaprosili za mednarodno zaščito, zato sta bili odpeljani v Azilni dom v Ljubljani.

Ob 11.25 so posredovali pri kršitvi javnega reda in miru v Ormožu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je 29-letni moški potisnil drugo osebo, katera je padla in se poškodovala. Nadalje je isti moški zbežal proti centru Ormoža, kjer je odvzel tovorno vozilo, s katerim se je nato zaletel v bližnjo zgradbo in z vozila zbežal. Pri pregledu območja je bil nato prijet s strani policistov. Zaradi kršitve javnega reda se oškodovana oseba ni odločila, če bo podala predlog za pregon kaznivega dejanja povzročitve lahke telesne poškodbe. Zaradi tatvine vozila bo na državno tožilstvo podana kazenska ovadb, zaradi povzročitve prometne nesreče pa bodo zoper kršitelja podali obdolžilni predlog na Okrajno sodišče.

V soboto, 7. marca, ob 11.37 uri so obravnavali kršitev Zakona o zaščiti živali in sicer občan ni imel psa na povodcu. Izdan mu je bil plačilni nalog. Ob 14.10 uri pa so obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi. Izdano je bilo obvestilo o odstopu.



Več v Črna kronika