Zadruga Ljutomer: Povezovanje ponudnikov na področju lokalne hrane in turizma ter razvoj integralnih turističnih produktov

V okviru projekta Zadruga Ljutomer bodo vzpostavili turistično info točko ter uredili in opremili prostor namenjen trgovini, kjer bo združena vsa lokalna ponudba

Prlekija-on.net, torek, 10. marec 2020 ob 19:51
Povezovanje ponudnikov na področju lokalne hrane in turizma ter razvoj integralnih turističnih produktov

Povezovanje ponudnikov na področju lokalne hrane in turizma ter razvoj integralnih turističnih produktov

V sejni sobi Občine Ljutomer je v ponedeljek, 9. marca 2020, potekalo drugo strokovno srečanje v okviru projekta Zadruga Ljutomer, s katerim je Občina Ljutomer uspešno kandidirala na 3. Javnem pozivu LAS Prlekija in si tako zagotovila za 70-odstotkov sofinanciranja upravičenih stroškov projekta iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Projekt, ki bo trajal do februarja 2021, bo omogočil združevanje lokalnih ponudnikov v enoten tržni nastop. V okviru projekta bodo vzpostavili turistično info točko ter uredili in opremili prostor namenjen trgovini, kjer bo združena vsa lokalna ponudba.

Tako kot na prvem strokovnem srečanju, na katerem je bilo govora na temo Usposabljanje o zadružnem povezovanju za zadružnike - ponudnike, je bilo tudi tokrat prisotnih okoli 30 ponudnikov in zainteresiranih za sodelovanje.

Usposabljanje o zadružnem povezovanju za zadružnike - ponudnike

Zadruga Ljutomer: Usposabljanje o zadružnem povezovanju za zadružnike – ponudnike


V uvodu drugega strokovnega srečanja je predsednik Pomurske turistične zveze Uroš Kamenšek spregovoril o povezovanju ponudnikov kot ključnem za uspeh na področju turizma ter integralnem turističnem produktu. »V turizmu postajata oblikovanje in pripovedovanje zgodb - t. i. zgodbarjenje (angl. storytelling) učinkovito orodje, ki pomaga pri razvoju in trženju turističnih destinacij, produktov, znamenitosti in ponudnikov. Znamčenje je cilj, zgodbarjenje pa orodje, ki pomaga na poti do cilja,« meni Kamenšek, ki je dodal, da novodobni turist išče doživetja, zgodbe, svobodo in sanje.

V nadaljevanju srečanja je Denis Ploj, direktor Zadruge Dobrina, predstavil izkušnje iz uspešne zadruge, ki je bila ustanovljena leta 2011 z namenom razvoja trajnostne lokalne preskrbe. Danes je v zadrugo vključenih že 130 članov, poleg trgovinice v središču Maribora, v kateri člani prodajajo lokalne pridelke, pa prodajo zelenjave in sadja vršijo tudi preko tedenskih zabojčkov in spletne trgovine. Izvajajo tudi catering z domačo lokalno kulinariko.

NASLEDNJA STROKOVNA SREČANJA:

Ponedeljek, 16. marec 2020, ob 18. uri v sejni sobi Občine Ljutomer, Vrazova ulica 1:
VZPOSTAVITEV IN RAZVOJ ZADRUGE TER ZADRUŽNO UPRAVLJANJE

Ponedeljek, 23. marec 2020, ob 18. uri v sejni sobi Občine Ljutomer, Vrazova ulica 1:
RAZVOJ ZADRUŽNEGA KANVAS POSLOVNEGA SISTEMA

Ponedeljek, 30. marec 2020, ob 18. uri v sejni sobi Občine Ljutomer, Vrazova ulica 1:
DIGITALNA ORODJA ZA PODPORO ZADRUŽNEMU POVEZOVANJU PONUDNIKOV LOKALNE HRANE IN TURISTIČNIH STORITEV

Operacija je sofinancirana s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Programa razvoja podeželja CLLD v okviru LAS Prlekija.

Občina Ljutomer vse ponudnike in zainteresirane za sodelovanje v Zadrugi Ljutomer

Občina Ljutomer pripravlja pet strokovnih srečanj v okviru operacije Zadruga Ljutomer




Več v Kultura in izobraževanje