Zadruga Ljutomer: Usposabljanje o zadružnem povezovanju za zadružnike – ponudnike

Povabilu pri sodelovanju v Zadrugi Ljutomer se je odzvalo več kot 30 ponudnikov in zainteresiranih za sodelovanje

Prlekija-on.net, torek, 3. marec 2020 ob 14:26
Usposabljanje o zadružnem povezovanju za zadružnike - ponudnike

Usposabljanje o zadružnem povezovanju za zadružnike - ponudnike

Pomemben premik na promocijskem, turističnem in gospodarskem področju v ljutomerski občini bo ustanovitev Zadruge Ljutomer. Občina Ljutomer je s projektom Zadruga Ljutomer uspešno kandidirala na 3. Javnem pozivu LAS Prlekija in si tako zagotovila za 70-odstotkov sofinanciranja upravičenih stroškov projekta. Operacija bo omogočila združevanje ponudbe v enoten tržni nastop, vzpostavila se bo turistična info točka ter se ustrezno uredil in opremil prostor namenjen trgovini, kjer bo združena vsa lokalna ponudba, da bodo potrošniki lažje dostopali do lokalnih proizvodov in storitev.

V okviru aktivnosti samega projekta oz. operacije se v mesecu marcu 2020 izvajajo strokovna srečanja, na katera so vabljeni ponudniki in zainteresirani za sodelovanje v Zadrugi Ljutomer. Prvo strokovno srečanje na temo Usposabljanje o zadružnem povezovanju za zadružnike - ponudnike je bilo v ponedeljek, 2. marca 2020, v sejni sobi Občine Ljutomer. Povabilu se je odzvalo več kot 30 ponudnikov in zainteresiranih za sodelovanje. V uvodu srečanja je podžupan Občine Ljutomer Niko Miholič prisotnim predstavil dosedanje aktivnosti povezane z ustanovitvijo Zadruge Ljutomer, o 3. Javnem pozivu Lokalne akcijske skupine Prlekija pa je spregovoril direktor Prleške razvojne agencije Goran Šoster.

Občina Ljutomer vse ponudnike in zainteresirane za sodelovanje v Zadrugi Ljutomer

Občina Ljutomer pripravlja pet strokovnih srečanj v okviru operacije Zadruga Ljutomer


V nadaljevanju srečanja je dr. Karolina Babič iz Združenja CAAP so. p. govorila o zadružništvu in predstavila primer turistične zadruge. »Zadruga je skupina - združenje oseb, ki preko/skozi podjetje - združen kapital - odgovarja na potrebe ljudi in okolja. Zadružno podjetje ni samo sebi namen in ni namenjeno ciljem rasti kapitala, ampak je orodje, ki ga skupina uporabi za dosego družbenih in razvojnih ciljev ter skupine oz. okolja,« je dejala Babičeva. Izpostavila je prednosti zadruge kot je demokratična organizacija (en član-en glas, vsi člani enakopravni) skupno nastopanje na trgu, skupna promocija, vzpostavitev skupnih komunikacijskih orodij in promocijskih materialov itd.
Na koncu tokratnega prvega srečanja ponudnikov in zainteresiranih za sodelovanje v Zadrugi Ljutomer so le-ti predstavili svojo dejavnost, ki jo izvajajo.

NASLEDNJA STROKOVNA SREČANJA:

Ponedeljek, 9. marec 2020, ob 18. uri v sejni sobi Občine Ljutomer, Vrazova ulica 1:
POVEZOVANJE PONUDNIKOV NA PODROČJU LOKALNE HRANE IN TURIZMA TER RAZVOJ INTEGRALNIH TURISTIČNIH PRODUKTOV

Ponedeljek, 16. marec 2020, ob 18. uri v sejni sobi Občine Ljutomer, Vrazova ulica 1:
VZPOSTAVITEV IN RAZVOJ ZADRUGE TER ZADRUŽNO UPRAVLJANJE

Ponedeljek, 23. marec 2020, ob 18. uri v sejni sobi Občine Ljutomer, Vrazova ulica 1:
RAZVOJ ZADRUŽNEGA KANVAS POSLOVNEGA SISTEMA

Ponedeljek, 30. marec 2020, ob 18. uri v sejni sobi Občine Ljutomer, Vrazova ulica 1:
DIGITALNA ORODJA ZA PODPORO ZADRUŽNEMU POVEZOVANJU PONUDNIKOV LOKALNE HRANE IN TURISTIČNIH STORITEV

Operacija je sofinancirana s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Programa razvoja podeželja RS/CLLD.



Več v Gospodarstvo