V kolikor imate za petek možnost varstva za otroke, lahko ostanejo doma

V petek, 13. marca, bodo na OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, pouk izvajali v skladu s priporočili, v kolikor pa imate možnost varstva za otroke, lahko ostanejo doma, odsotnost sporočite razrednikom

Prlekija-on.net, četrtek, 12. marec 2020 ob 19:19
Med 16. in 29. marcem bodo šole zaprte

Med 16. in 29. marcem bodo šole zaprte

Po odredbi o omejevanju okužb s koronavirusom, ki je bila podpisana danes, se vse šole in vrtci v državi, zapirajo s ponedeljkom, 16. marca, in bodo zaprte do 29. marca. Že v četrtek pa so oblasti pozvale, da v kolikor ima kdo možnost varstva, naj otrok ostane doma že v petek. Minister za izobraževanje, znanost in šport Jernej Pikalo je na novinarski konferenci priporočal, da šole za jutrišnji dan prilagodijo svoje aktivnosti in jih organizirajo na prostem, tam, kjer lahko, pa svetuje, da otroci že z jutrišnjim dnem ostanejo doma.

OŠ Ivana Cankarja Ljutomer: "Zaradi razglašene epidemije bodo v ponedeljek, 16. 3. 2020, zaprla vrata praviloma vse šole in vrtci v Sloveniji. Na šoli pričakujemo navodila ustreznih resorskih institucij in MIZŠ, o katerih vas bomo sproti obveščali (tudi preko šolske spletne strani).
V petek, 13. 3. 2020, bomo izvajali pouk v skladu s priporočili, v kolikor pa imate možnost varstva za otroke, lahko ostanejo doma, odsotnost sporočite razrednikom (tokrat bo to sočasno tudi odjava prehrane)
."
GŠ Slavka Osterca Ljutomer: Od ponedeljka 12. 3. do 29. 3. 2020, bo GŠ Slavka Osterca zaprta. V kolikor imate možnost varstva za otroke, lahko ostanejo doma že v petek, 13. 3. 2020. Prosimo, da odsotnost sporočite učitelju. Ker bodo otroci doma imeli dovolj časa svetujemo, da vadijo vsak dan svoj program, lestvice, vaje, skladbe...
Vsa nadaljnja navodila bodo objavljena na naši spletni strani. Po 14 dneh vas obvestimo o nadaljevanju dela šole. Vse ostale informacije v zvezi z ukrepi za zajezitev koronavirusa, lahko spremljajte v javnih medijih.

Podobna obvestila je sicer objavila velika večina šol.

V Sloveniji je iz dneva v dan več okuženih

Razglašena epidemija: Okuženih 96 oseb, največ med 30 in 49 let




Več v Kultura in izobraževanje