V Ljutomeru lastniki zapirajo lokale, v ponedeljek bo obstal javni promet

V Mariboru z odredbo od danes zapirajo vse lokale, bare, gostilne, cvetličarne, kozmetične in frizerske salone... avtobusni in železniški javni potniški promet pa se bosta v celotni državi popolnoma ustavila v noči z nedelje na ponedeljek

Prlekija-on.net, nedelja, 15. marec 2020 ob 07:531
Ljutomer

Ljutomer

V soboto zvečer so številni lastniki lokalov, restavracij, gostiln... v ljutomerski občini sporočili, da začasno zaradi preprečevanja širjenja koronavirusa, zapirajo svoja vrata. V Ljutomeru se tako zagotovo zapirajo kavarna Gaš, Caffe Atlantis, restavracija Mitra, Šic bar in fitnes, gostilna Urška, picerija Ogygen..., v Radomerju vrata zapira gostilna Stari hrast... Minister za zdravje Tomaž Gantar je v soboto sicer povedal, da bo eden izmed ukrepov boja proti koronavirusu tudi prepoved obratovanja lokalov, ni pa razkril, kdaj bo ukrep začel veljati. Tako da zaenkrat še vsesplošni ukrep o zaprtju vseh lokalov ne velja, lokale lastniki zapirajo sami. Županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, je sicer pred nekaj minutami sporočila, da je z današnjim dnem v občini Ljutomer prepovedano uporabljati zunanje športne površine in otroška igrala.

Je pa mariborski župan Saša Arsenovič izdal odredbo, da se z nedeljo v Mariboru zaprejo vsi lokali, bari, gostilne, cvetličarne, kozmetični in frizerski saloni ter restavracije, razen tistih, ki bodo omogočile prevzem hrane brez stika.

Opozarjajo, da je potrebno povečati samozaščitno obnašanje vsakega posameznika in strogo upoštevati navodila pristojnih služb

Občina Ljutomer izdala ukrepe za preprečevanje širjenja koronavirusa


Prepoved uporabe igral in igrišč

Do nadaljnjega prepoved uporabe zunanjih športnih površin in otroških igral


Javni promet bo obstal v noči z nedelje na ponedeljek

Minister za obrambo Matej Tonin pa je v soboto povedal, da se s ponedeljkom začasno ustavlja javni promet. Avtobusni in železniški javni potniški promet se bosta tako popolnoma ustavila v noči z nedelje na ponedeljek, enako velja za obratovanje gondol. Izjema pa bodo prevozi s taksiji za najnujnejše stvari.

Javni promet bo obstal
Javni promet bo v ponedeljek obstal

Upoštevajte navodila pristojnih služb

Občina Ljutomer je v petek izdala tudi ukrepe za preprečevanja širjenja koronavirusa, kjer opozarjajo, da je potrebno povečati samozaščitno obnašanje vsakega posameznika in strogo upoštevati navodila pristojnih služb.

Ob tem upoštevajte tudi vsa opozorila glede higiene umivanja rok in kašlja, kar smo že večkrat v preteklih dneh poudarili, ne hodite iz stanovanj, če to ni nujno potrebno, nikar pa ne vstopajte v zdravstvene ustanove, če sumite na okužbo. Samo z upoštevanjem vseh navodil, bomo lahko omejili in zajezili širitev virusa.

V Sloveniji imamo potrjenih 181 okužb s koronavirusom

Potrjenih 181 okužb s koronavirusom: to so podatki po regijah


Bioterme Mala Nedelja

Bioterme zapirajo celoten kompleks vsaj do konca marca


Kako naj poteka samoizolacija?

Koronavirus: Kako naj poteka samoizolacija?


Ptuj

Na Ptuju zapirajo vse lokale in neživilske trgovine, podobno tudi v Lenartu




Več v Gospodarstvo