Na Ptuju zapirajo vse lokale in neživilske trgovine, podobno tudi v Lenartu

Kot so pojasnili, so se tako odločili, ker se nekateri še vedno obnašajo neodgovorno in razmer ne jemljejo resno

Prlekija-on.net, nedelja, 15. marec 2020 ob 09:07
Ptuj

Ptuj

Na Mestni občini Ptuj so se zaradi razmer s širjenjem novega koronavirusa odločili, da z današnjim dnem izdajo odredbo o prepovedi obratovanja vseh gostinskih in drugih lokalov ter neživilskih trgovin, ki bo začela veljati ob 13. uri. Kot so pojasnili, so se tako odločili, ker se nekateri še vedno obnašajo neodgovorno in razmer ne jemljejo resno.

Spoštovani,

glede na situacijo in dejstvo, da se ljudje še vedno neodgovorno obnašajo in ne jemljejo situacije resno, smo se tudi v Mestni občini Ptuj odločili, da izdamo odredbo o PREPOVEDI OBRATOVANJA VSEH LOKALOV IN NE-ŽIVILSKIH TRGOVIN. Veljala bo od DANES, NEDELJE 15. marca 2020, OD 13. ure NAPREJ do preklica.

Prav tako bomo zaprli javna wc-ja ter prepovedali zadrževanje in druženje na javnih površinah. Iz izjave za javnost(*) lahko razberemo, da ukrep vsekakor bo, tudi na ravni celotne države.
Pristojne pozivamo k sprejemu jasnih navodil za živilske trgovine in k ZAŠČITI vseh zaposlenih v izpostavljenih sektorjih. Nujno je, da se za živilske trgovine sprejme enoten protokol, saj nam nobena samoizolacija in zapiranje vse povprek ne bo pomagalo, če se bodo ljudje množično in nekontrolirano zbirali in gnetli v prodajalnah. Prav tako pozivamo k ukrepom zaščite delavcev v vseh podjetjih z velikim številom zaposlenih.

*("Z namenom zajezitve širjenja virusa so bili dogovorjeni tudi ukrepi s področja javnega potniškega prometa in glede obratovanja lokalov, ki bodo konkretizirani že jutri. V pripravi pa je tudi nabor ukrepov za pomoč gospodarstvu zaradi posledic širjenja koronavirusa, z namenom ohranitve delovnih mest in likvidnosti podjetij.").

Hvala za razumevanje.
Ljutomer

V Ljutomeru lastniki zapirajo lokale, v ponedeljek bo obstal javni promet


Iz Občine Lenart pa so nam sporočili, da je župan Občine Lenart mag. Janez Kramberger danes sprejel več odredb o zajezitvi širjenja Covid-19. Pred dnevi je sprejel sklep o zaprtju športne dvorane v Lenartu in Voličini, sledilo je obvestilo o zaprtju Knjižnice Lenart. Od danes naprej so ukinjene tudi uradne ure oziroma poslovanje za stranke v vseh prostorih občine. Ob tem pa je izdal tudi odredbo o zaprtju vseh družbenih, kulturnih in športnih objektov v lastni Občine Lenart. Od danes (15. marca) pa velja tudi Odredba o zaprtju gostinskih in drugih lokalov na območju občine. Odredba o zaprtju lokalov se nanaša na gostinske lokale, frizerske, kozmetične salone, fitnes-e in druge objekte namenjene skupnemu rekreiranju občanov, ter druge lokale, kjer prihaja do zbiranja večjega števila uporabnikov in niso namenjeni nujni življenjski preskrbi občanov.

V Občini Lenart je tudi poskrbljeno za nujno varstvo otrok (predšolskih in šolskih do 5. razreda) staršev, kateri so dolžni v skladu z ukrepi v izjemnih razmerah opravljati svoje delo, se organizira na območju Občine Lenart v prostorih, Vrtca Lenart, Gubčeva ul. 3, 2230 Lenart v Slovenskih goricah - RDEČI VRTEC.

Odredba o zaprtju gostinskih in drugih lokalov na območju...

Objavil/a Občina Lenart dne Nedelja, 15. marec 2020
V nedeljo, 15. marca, ob 18. uri stopimo na balkon ali ob okno ter zapojmo in zaigrajmo

Poziv: Zapojmo in zaigrajmo z balkonov tudi po vsej Sloveniji
Več v Gospodarstvo