Pri dijaku GFML naj bi v sredo potrdili okužbo s koronavirusom

Danes je v javnost prišla informacija, da naj bi v sredo pri enem izmed dijakov GFML, ki so bili na izmenjavi na Nizozemskem, potrdili okužbo s koronavirusom

Prlekija-on.net, četrtek, 19. marec 2020 ob 12:50
Na GFML so preventivno obvestili vse ostale dijake o domnevni možnosti okužbe

Na GFML so preventivno obvestili vse ostale dijake o domnevni možnosti okužbe

Zvonko Kustec, ravnatelj Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer, nam je poslal pojasnilo o domnevnemu koronavirusu na GFML, kar je prišlo v javnost danes dopoldan.

Izjavo spodaj objavljamo v celoti.

"Na ERAZMUS izmenjavo na Nizozemsko je naših 24 dijakov z dvema spremljevalcema odšlo v sredo, 4. marca 2020, po zagotovilu nizozemske koordinatorke, da pri njih ni bilo potrjenih okužb, in v soglasju s starši.
Po neuradnih in nepreverjenih informacijah se je eden od naših dijakov, ki so bili na desetdnevni ERAZMUS izmenjavi na Nizozemskem, okužil s koronavirusom. Z Nizozemske so se dijaki vrnili v petek, 13. marca 2020, ob 17. uri, in ne da bi imeli stike z ostalimi dijaki, odšli domov. Ker v ponedeljek, 16. marca 2020, nismo imeli več pouka, se ti dijaki niso po vrnitvi z Nizozemske zadrževali več v šolski zgradbi.
Informacijo o domnevno odkriti okužbi smo dobili včeraj 18. marca 2020, ko bi naj bila tudi potrjena. Domnevno zato, ker do tega trenutka nismo kot šola dobili nobene informacije od pristojnih inštitucij, ki so zadolžene za spremljanje in testiranje.
Zato smo, PREVENTIVNO obvestili vse ostale dijake (23), o domnevni možnosti okužbe, kar je storila po mojem navodilu koordinatorica izmenjave in jih pozvala, da ostanejo v samoizolaciji in spremljajo svoje zdravstveno stanje.
Glede na vse zapisano mislim, da smo kot šola reagirali odgovorno in ažurno. Žal pa me s strani medijev ni nihče kontaktiral, razen našega lokalnega radija, da bi pri nas preveril informacije.
Kot šola smo od včeraj v stalnem kontaktu s starši dijaka, ki sporočajo, da se dijak dobro počuti in dobro prenaša okužbo
."

V Sloveniji je 319 okuženih s koronavirusom

V Sloveniji je 319 okuženih s koronavirusom, v pomurski regiji 10, v podravski 29

Več v Črna kronika

Policija

Obravnavali tatvino goriva in poškodovanje vozil

četrtek, 23. maj 2024 ob 07:45
Požar je zajel hišo, foto: PGD Ljutomer

Ponoči zagorela stanovanjska hiša

sreda, 22. maj 2024 ob 12:25