V naslednjih dneh nas lahko preseneti sneg

Temperature se bodo iz 20 stopinj C spustile pod ničlo, na vzhodu naj bi snežilo predvsem v začetku naslednjega tedna

Prlekija-on.net, sobota, 21. marec 2020 ob 08:00
Na vzhodu naj bi snežilo predvsem v začetku naslednjega tedna

Na vzhodu naj bi snežilo predvsem v začetku naslednjega tedna

Agencija RS za okolje (Arso) napoveduje, da bo še v soboto spremenljivo oblačno, pričele pa se bodo pojavljati manjše padavine, ponoči pa bo ponekod lahko tudi snežilo. V nedeljo bodo padavine ponehale, hladno in vetrovno bo.

V soboto se bodo manjše padavine dopoldne pojavljale predvsem ponekod v južnih in zahodnih krajih, popoldne in zvečer pa tudi drugod. Pihal bo jugozahodni veter, ki se bo popoldne v Prekmurju in na Štajerskem obrnil v severovzhodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 19 °C.

Ponoči bodo občasne padavine, meja sneženja se bo ponekod v notranjosti Slovenije spustila do nižin. Pihal bo severovzhodnik.

V nedeljo dopoldne bodo padavine večinoma ponehale. Popoldne se bo ponekod na vzhodu in na Primorskem delno zjasnilo. Pihal bo okrepljen severovzhodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 1 do 4, najvišje dnevne temperature pa od 1 do 8 °C.

V ponedeljek in torek bo na zahodu pretežno jasno. Drugod bo zmerno do pretežno oblačno, v torek bo ponekod na vzhodu rahlo snežilo. Še bo vetrovno in mrzlo.

Sneg v Prlekiji

Med dežjem tudi močno snežilo


Na vzhodu v torek in sredo sneg?

Po napovedih Neurje.si bodo temperature do ponedeljka zjutraj občutno padle, najnižje jutranje temperature bodo od -1 do -7 °C, najvišje dnevne od 1 do 6 °C.

"V noči na torek se bo od vzhoda oblačnost postopno zgostila. V torek bo v notranjosti Slovenije večinoma oblačno, na Primorskem pa občasno delno jasno. Predvsem v vzhodni polovici države bo občasno snežilo. O količini padavin in s tem višini snežne odeje je zaenkrat še prehitro govoriti. Razmere bodo povsem zimske. Temperature se bodo v vzhodni Sloveniji gibale med -3 in 1 °C, drugod bodo jutranje med -2 in -5 °C, najvišje dnevne pa med 0 in 4 °C. Ponekod bo še pihal severovzhodni veter," navajajo pri Neurje.si, kjer pišejo, da bo v sredo še večinoma oblačno, največ na vzhodu države, kjer bo občasno še rahlo snežilo.



Več v Narava