Prvi okužbi s koronavirusom tudi na območju Ormoža

Okužbo s koronavirusom so potrdili pri dveh starejših moških, starih okrog 60 let

Prlekija-on.net, ponedeljek, 23. marec 2020 ob 11:231
Da gre za dve okužbi so potrdili na novinarski konferenci, foto: KTV Ormož

Da gre za dve okužbi so potrdili na novinarski konferenci, foto: KTV Ormož

Iz ZD Ormož so sporočili, da so zabeležili prva dva primera okužbe s koronavirusom v občini Ormož je poročal Štajerski Tednik. Izjavo glede prvih dveh potrjenih primerov okužbe je na novinarski konferenci podala vodja službe nujne medicinske pomoči v ZD Ormož Alenka Simonič, dr.med, spec druž.med., ki je povedala, da so okužbo s koronavirusom potrdili pri dveh starejših moških, starih okrog 60 let.

Po njenih besedah je njuno zdravstveno stanje dobro, eden ima blage znake okužbe, drugi pa znakov za zdaj še nima. Prva oseba naj bi se okužila na zborovanju, ki se je pred približno dvema tednoma odvijalo v Ormožu. Oseba, pri kateri so odkrili drugo okužbo, pa je bila v kontaktu s prvo. Oba okužena sta v samoizolaciji, epidemiologi pa iščejo osebe, ki so bile v kontaktu z okuženima.

Na novinarski konferenci je sodeloval tudi župan občine Danijel Vrbnjak, ki je tudi na svojem Facebook profilu potrdil okužbi ter ob tem pozval k upoštevanju vseh ukrepov in navodil.

V občini Ormož imamo potrjeni dve okužbi s koronavirusom. Vsi dobro vemo, da pri tej številki ne bo ostalo. Upoštevajmo...

Objavil/a Danijel Vrbnjak dne Ponedeljek, 23. marec 2020
V Sloveniji je potrjenih 414 okužb s koronavirusom

V Sloveniji potrjenih 414 okužb s koronavirusom




Več v Črna kronika