Vsak dan nam preberejo pravljico. Prisluhnite!

Kulturniki iz Vitomarcev vsak večer po 18.30 na svoji Facebook strani domiselno prebirajo pravljice, ob ponedeljkih spodbudne misli za odrasle, ob četrtkih mladinske zgodbe, pripravljajo pa tudi ustvarjalne ideje

Aleksandra Papež, petek, 3. april 2020 ob 17:29
Vstopite v svet pravljic

Vstopite v svet pravljic

Kulturniki v Vitomarcih niso vajeni počivati. Kakor zrak potrebujejo kulturo in vedo, da jo, sploh v trenutnih razmerah, potrebujemo prav vsi. Zato vsak večer po 18.30 na svoji Facebook strani domiselno prebirajo pravljice, ob ponedeljkih spodbudne misli za odrasle, ob četrtkih mladinske zgodbe, pripravljajo pa tudi ustvarjalne ideje. Poiščite jih v arhivu na njihovi strani!

Pretekli teden so se člani in članice KUD Vitomarci v Občini Sveti Andraž v Slovenskih goricah odločili, da kultura kljub trenutnim razmeram in ukrepom, ne sme biti tako zaustavljena, ampak le prestavljena, na splet in hkrati v zavetja naših domov.

Predsednica društva, Valerija Ilešič Toš, je neumorna kulturnica z zmeraj svežimi idejami. Zaveda se, da pravljice lahko pripomorejo k boljšemu socialno-moralnemu razvoju otroka in lažjemu čustvovanja. »V tem času pa prav vsi potrebujemo spodbude, motivacijske misli in neobremenjene besede

Ob materinskem dnevu so se odločili, da bodo med tednom, v času trajanja preventivnih ukrepov, vsak dan v krogu svoje družine posneli eno pravljico in jo nato ob 18.30 predvajali na svoji Facebook strani.

Pretekli teden smo slišali pravljice iz zakladnice klasičnih pravljic v raznih priredbah - od Sneguljčice, do Rdeče kapice ter Janka in Metke. Posnetim pravljicam lahko kadarkoli prisluhnete na njihovi strani ter sledite njihovim domiselnim izvedbam branja ter podoživljanja, pri katerih sodelujejo tudi otroci. 

V ponedeljek pa so pravljičnim večerom, ki jih sicer enkrat mesečno izvajajo v svoji lepo urejeni društveni knjižnici, dodali še zgodbo za odrasle. Ponedeljkovi večeri so tako ob 18.45 na Facebook strani društva namenjeni odraslim - slišali bomo zgodbe za razmislek in motivacijske misli ter izreke. V četrtek ob 18.45 pa prisluhnite mislim mladostnikov, ki se sicer redno srečujejo v društveni knjižnici na BUM - bralnih urah za mlade.

Člani in članice pa imajo tudi spretne ustvarjalne roke - načrtovano velikonočno ustvarjalno delavnico bodo prav tako izvedli preko svoje Facebook strani, ne prezrite je, v petek, 3. aprila, zvečer.

Obvestila o dejavnostih KUD Vitomarci pa lahko spremljate tudi na spletni strani Občine Sv. Andraž v Slov. goricah.



Več v Kultura in izobraževanje