Občina Radenci bo za ZD Ljutomer in DSO Ljutomer donirala tisoč mask

V Bioterme so preselili 15 stanovalcev, zaradi selitve pa lahko v DSO pričnejo z delitvijo na tri cone po navodilih pristojnih organov

Prlekija-on.net, petek, 3. april 2020 ob 18:50
V DSO Ljutomer je do danes bilo zabeleženih 41 okužb s koronavirusom

V DSO Ljutomer je do danes bilo zabeleženih 41 okužb s koronavirusom

V petek popoldan se je z najnovejšimi informacijami glede situacije okužb v DSO Ljutomer in selitve zdravih stanovalcev v Bioterme, oglasil podžupan Občine Ljutomer, Niko Miholič. Kot je zapisal v uvodu, je dobra novica ta, da bo Občina Radenci pod vodstvom župana Romana Leljaka donirala tisoč mask za ZD Ljutomer in DSO Ljutomer, kar je posledica dobrega sodelovanja med občinama. Občini Radenci se ob tem iskreno zahvaljujejo.

Kot je pojasnil, je včerajšnja selitev 15 zdravih oskrbovancev v glamping naselje Bioterme bila uspešna, za kar sta zaslužna ZD Ljutomer in DSO Ljutomer, zaradi selitve pa sedaj lahko v DSO pričnejo z delitvijo na tri cone po navodilih pristojnih organov. Dodatnih selitev v DSO sedaj ne predvidevajo, prav tako ne bodo jemali oz. ponavljali dodatnih brisov pri oskrbovancih z negativnim rezultatom. Brise bodo izvedli samo v primeru simptomov pri oskrbovancih.

Kot je znano, je do danes bilo v DSO Ljutomer zabeleženih skupno 41 primerov okužb s koronavirusom. Okuženih je 38 stanovalcev in trije zaposleni.

DSO Ljutomer

V DSO Ljutomer zabeležili še osem novih okužb, skupaj že 41


Kot je še povedal podžupan, se bodo dnevni obroki (zajtrk, kosilo, malica) za Bioterme vozili iz DSO Ljutomer. Civilna zaščita in Občina Ljutomer sicer predlagata in vztrajata, da se le-to vozi in izvaja ali v kuhinji, ki trenutno dostavlja zunanjim naročnikom ali v Biotermah. S strani DSO je bilo povedano, da prehrana iz DSO ni problematična, prav tako gre za dietne malice, katere se lahko pripravijo zgolj v DSO. Kot je pojasnil pa Civilna zaščita in Občina Ljutomer temu nasprotujeta.

ZD Ljutomer je poskrbel, da bo od sobote naprej v Biotermah prisotno dodatno zdravstveno osebje, od ponedeljka naprej pa tudi v DSO, da si lahko določeno izmučeno osebje odpočije, kar si tudi zaslužijo. Civilna zaščita in Občina Ljutomer sta iz svojih zalog predali dodatno opremo ZD Ljutomer. Civilna zaščita pa išče naprej, da lahko pride čim prej še do dodatne opreme za pomoč zdravstvenemu osebju in negovalcem.

Občina Ljutomer je priskrbela tudi električno kolo, da lahko zdravstveno osebje v Biotermah lažje prehaja med posameznimi nastanitvami in tako privarčuje na času.

"Drage občanke in občanki, sporočam vam, da smo v dobrih rokah. Vso zdravstveno osebje, kot tudi negovalci so profesionalni in se trudijo po vseh močeh, da čim hitreje zajezijo širitev virusa, za kar smo jim neizmerno hvaležni. Najbolj jim bomo pomagali, če se bomo držali pravil in ostali doma, dokler se situacija ne umiri. Prleki smo dali marsikaj skozi, zato sem prepričan, da bomo tudi to krizo premagali!", še je dodal.

‼️NAJNOVEJŠE INFORMACIJE IZ LJUTOMERA, 4.4.2020‼️ Sporočam vam novosti današnjih dogovorov: Dobra novica je, da...

Objavil/a Niko Miholič dne Petek, 03. april 2020
Zdrave stanovalce bodo preselili v glamping naselje Bioterme

Zdrave stanovalce bodo iz DSO Ljutomer preselili v glamping naselje Bioterme




Več v Gospodarstvo