Posamezniki in gospodarstvo pomagajo zdravstvu

Tudi ZD Gornja Radgona prejel številne donacije za pomoč v boju proti koronavirusu

Prlekija-on.net, torek, 7. april 2020 ob 08:29
ZD Gornja Radgona

ZD Gornja Radgona

V dneh, ko se vsi ljudje v Sloveniji in po svetu soočajo z vsemi razsežnostmi epidemije s koronavirusom, so eni izmed najbolj izpostavljenih zdravstveni delavci, ki bijejo bitko za preprečitev širitve okužbe oz. njene zajezitve. Med njimi so tudi zaposleni v ZD Gornja Radgona, kjer so ob vseh težavah veseli, da niso pozabljeni. Ker nihče ni pričakoval tega kar se je zgodilo, nas je kriza dobila nepripravljene in je udarila tudi na področju pomanjkanja zaščitne opreme. Prav vsi zavodi so se naenkrat bili prisiljeni soočiti s pomanjkanjem prepotrebne ustrezne varovalne opreme (maske, rokavice, zaščitni plašči, očala, vizirji itd...). Vsak zavod se je tako bil prisiljen znajti po svoje. Na srečo so v ZD Gornja Radgona imeli nekaj zalog, ki pa žal hitro kopnijo. Nabava pa je zaradi velikega povpraševanja otežena.

ZD Gornja Radgona

Največ informacij in navodil po telefonu, ker je najbolj varno


"Vendar še obstajajo dobri ljudje, tako posamezniki, kot gospodarski subjekti, ki so po svojih močeh zelo hitro priskočili na pomoč z donacijami sredstev za nakup najnujnejše zaščitne opreme in drugih nujnih artiklov, oz. so razna zaščitna sredstva podarili. Za varno izvajanje vseh dejavnosti, je poleg osebne zaščitne opreme, bilo potrebno spremeniti tudi vso organizacijo dela in prilagoditi dostop do njihovih storitev. Potrebno je namreč ločiti delo tako, da ne pride do mešanja pacientov, ki so zdravi ali bolni brez suma na okužbo, kot tistih z sumom na okužbo s koronavirusom. V ta namen smo zaprli vse vhode ZD in pred glavnim vhodom namestili kontejner, kjer poteka triaža, ki jo izvaja diplomirana medicinska sestra. Prav tako smo namestili en kontejner na parkirni prostor pri lekarni Špringer, kamor napotijo vse tiste s sumom na okužbo s koronavirusom in jih oskrbi posebna ekipa. Za ta kontejner gre zahvala ažurnosti Občine Radenci", pravi Slavica Mencinger iz triaže ZD Gornja Radgona, ki poudarjajo, da gre pri teh donacijah za lepe zneske.

Zato se zaposleni ZD Gornja Radgona poleg že omejene Občine Radenci, zahvaljujejo tudi družini Žbontar - Zver iz Bučečovcev in družini Kolar iz Spodnje Ščavnice. Zahvala gre tudi podjetjem: Arcont, Elrad International, Trgovina Tehnosim Radenci, T.P.S. Zelko Črešnjevci, Prosed Segovci in Kmetijska zadruga Radgona. "S svojim plemenitim dejanjem, donatorji niso pomagali samo nam zaposlenim zdravstvenim delavcem ZD Gornja Radgona, ampak tudi vsem uporabnikom zdravstvenih storitev na njihovem terenskem območju," pravijo v ZD Gornja Radgona.

Odžejali se bodo z "tremi srčki" in naturele

Poleg že omenjenih donatorjev, ki so v minulih dneh pomagali Zdravstvenemu domu Gornja Radgona, je sedaj tudi družba Radenska. Kot nam je sporočila vodja Centra za krepitev zdravja Gornja Radgona, dipl.med.sestr. Slavica Mencinger, so v radgonskem ZD izvedeli, da se bodo temperature v prihodnjih dneh zvišale. "In sedaj se bomo zaposleni v ZD Gornja Radgona lahko odžejali, ko nam bo vroče. Za to so poskrbeli danes v podjetju Radenska d.o.o. iz Boračeve z dostavo dveh palet vode in radenske!"



Več v Gospodarstvo