Miha Balažič s pesmijo Ostani tu sporoča #ostanidoma

Miha Balažič, pevec nekdanje legendarne prekmurske skupine Magnet predstavlja novo skladbo Ostani tu

Prlekija-on.net, sreda, 8. april 2020 ob 18:38
Miha Balažič, foto: Sven Pušnik

Miha Balažič, foto: Sven Pušnik

Miha Balažič, pevec nekdanje legendarne prekmurske skupine Magnet predstavlja novo skladbo Ostani tu, ki sta jo napisala Zvone Hranjec (Chateau) in Boris Vratanar. »V zadnjih letih sem posnel kar nekaj skladb in Ostani tu mi je od teh najljubša, zato srčno upam, da jo bo začutila tudi publika. Ker se zaradi epidemije ne moremo družiti na nastopih pa apeliram, ostanite doma in ostanite zdravi, da se bomo lahko kmalu spet družili« je povedal Miha.

Miha Balažič je začel prepevati sredi 70-ih v lokalnih pomurskih bendih Estrada, Legija, Atomi, Vzmet... Igral je klarinet in saksofon, ki pa ju je po letu 1979 moral opustiti, ker je imel hudo prometno nesrečo v kateri je čudežno preživel. Leta 1985 je začel prepevati pri top skupini Vulkan iz Čakovca (Hrvaška). Leta 1986 se je pridružil skupini Komet iz Ptuja, s katero je posnel prve pesmi »Ana«, »Če sama boš ostala« in »Pozabi«. Leta 1987 se je pridružil legendarni prekmurski skupini Magnet, s katero je posnel številne uspešnice, kot so »Jutri sin vaš bo postal vojak«, »Bodi srečna, Julija«, »Oženil se bom«, »Danes je tvoj rojstni dan«, »Julija«, »Prstan poklanjam ti«, »Vrni se domov, Helena« in mnoge druge. Z Magneti je prepotoval velik del sveta, trikrat so namreč gostovali v Avstraliji, nastopali pa so tudi domala po vsej Evropi.

Posneli so dueta z Nedo Ukraden (»Adijo, ljubica«) in Simono Weiss (»Vzemi solzo za spomin«), katerima so bili tudi spremljevalna skupina. Leta 1987 je tik pred zdajci vskočil na Festivalu narečnih popevk in zapel duet »Oh, ljubi, odpade« z Dragico Balek. Leta 1992 je zapustil Magnete in se odločil za samostojno kariero, katero so najbolj zaznamovale uspešnice »Nekdo mi krade sanje«, »Poljubi me nežno«, »Domače polje«, »Rad bi...« in »Če kdaj se srečava« ter turneja po Argentini. Tik preden se je pridružil skupini Magnet je posnel pesmi »Ne joči« in »Rekla si«, ki sta bili izdani na Naj naj naj kompilaciji leta 1986. Leta 1995 je s pesmijo »Tvoje oči« nastopil na Emi.

Pesmi lahko prisluhnete spodaj.