Ohladilo se je, Prlekijo je pobelil sneg

Snežilo je tudi po nižinah, v višjih predelih pa so razmere sredi aprila prav zimske

Prlekija-on.net, torek, 14. april 2020 ob 08:521
Sneg v Prlekiji

Sneg v Prlekiji

Napovedi vremenoslovcev, da bo snežilo do nižin, so se uresničile. V torek zjutraj smo se namreč tudi v Prlekiji prebudili v zasneženo jutro. Snežilo je tudi po nižinah, v višjih predelih pa so razmere sredi aprila prav zimske. Po napovedih Agencije RS za okolje (Arso), bo danes sprva oblačno s padavinami, tudi ponekod po nižinah predvsem južne in vzhodne Slovenije bo še lahko snežilo. Na severu bodo padavine ponehale že zgodaj dopoldne, v južni Sloveniji pa sredi dneva. Pihal bo severovzhodnik. Popoldne se bo delno zjasnilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 10 °C.

V sredo bo jasno. Zjutraj bo v zatišnih legah nevarnost pozebe. Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do -1, najvišje dnevne pa od 12 do 16 °C. V četrtek in petek bo pretežno jasno. Ponekod bo pihal jugozahodni veter.

Prava zimska idila v Svetem Tomažu pri Ormožu, kjer je še včeraj vladalo skoraj poletno vzdušje pri okrog 25 °C. Simona Petek, hvala za poročanje.

Objavil/a Neurje.si dne Ponedeljek, 13. april 2020

Sneženje v Prlekiji, natančneje v Gomili pri Kogu pred nekaj trenutki. Na tem mestu se je včeraj dnevna temperatura še gibala okoli 25 °C. Blaž R., hvala za poročanje.

Objavil/a Neurje.si dne Ponedeljek, 13. april 2020

Severovzhod Slovenije je že dosegla hladna fronta. V Prekmurju, Prlekiji in v Podravju se je meja sneženja že spustila...

Objavil/a Neurje.si dne Ponedeljek, 13. april 2020

Jutranje popraznično pomladno-zimsko presenečenje. Želimo si le, da bi narava, ki že veselo brsti in cveti, navkljub takšnim presenečenjem, zdržala.

Objavil/a DruštvoAntonovanje NaKogu dne Ponedeljek, 13. april 2020

Jutranjo aprilsko sneženje na Ptuju. Kristina Čeh, hvala za poročanje.

Objavil/a Neurje.si dne Ponedeljek, 13. april 2020

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Narava