Popoldne in zvečer na severovzhodu napovedane nevihte

Ob prehodu hladne fronte bo zapihal okrepljen severovzhodni veter

Prlekija-on.net, nedelja, 19. april 2020 ob 10:28
Ob prehodu hladne fronte bo zapihal okrepljen severovzhodni veter

Ob prehodu hladne fronte bo zapihal okrepljen severovzhodni veter

Po napovedih Agencije RS za oklje (Arso), bo v nedeljo dopoldne na severovzhodu spremenljivo oblačno s kakšno ploho, drugod pa precej jasno. Ponekod bo zapihal jugozahodnik. Popoldne in zvečer se bo od severovzhoda pooblačilo, začele se bodo pojavljati krajevne padavine, predvsem plohe in posamezne nevihte. Ob prehodu hladne fronte bo zapihal okrepljen severovzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 27 °C.

Ponoči bo ponekod v notranjosti rahlo deževalo, padavine bodo do jutra večinoma ponehale. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 11 °C. V ponedeljek bo sprva večinoma oblačno, popoldne pa se bo oblačnost trgala. Pihal bo severovzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 15 °C.

V torek bo zmerno do pretežno oblačno, več oblačnosti bo v južni polovici države. Veter se bo nekoliko okrepil. V sredo bo precej sončno, na jugu lahko še bolj oblačno. Še bo vetrovno.

Pri Neurje.si napovedujejo, da predvsem na Koroškem in Štajerskem lahko lokalno nastane kakšna manjša nevihta z močnejšim nalivom in sodro ali manjšo točo. Izdali so tudi napoved neviht za nedeljo, kjer je za naše kraje napovedana možnost nastanka neviht.

PROGNOZA NEVIHT Izdano: 19. 4. 2020 ob 10.15 Velja: 19. 4. 2020 od 13.00 do 24.00 Sloveniji se od severovzhoda...

Objavil/a Neurje.si dne Nedelja, 19. april 2020


Več v Narava