Številni vozniki spet prehitri, brez vozniških dovoljenj, pod vplivom alkohola...

Na Štajerskem ne mine dan karantene, da ne bi policisti imeli v obravnavi številnih voznikov s takšnimi in drugačnimi prekrški

Prlekija-on.net, torek, 21. april 2020 ob 20:01
Policija

Policija

Policisti so včeraj, ob 14.50 v naselju Skorba opravljali meritve hitrosti z laserskim merilnikom hitrosti. Ob tem so izmerili, da je 55-letni voznik osebnega avtomobila, na odseku ceste, kjer je hitrost omejena na 50 km/h, vozil s hitrostjo 91 km/h. Na znak policistke ni ustavil ampak je nadaljeval z vožnjo, policista pa sta zapeljala za njim in ga v Hajdošah ustavila. Ker je voznik kazal očitne znake alkoholiziranosti, je bil preskušen z elektronskim alkotestom, ki je pokazal, da je imel v organizmu 0,63 mg/l alkohola.

Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo, zoper njega pa bodo podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

Odklonil preizkus alkoholiziranosti

Policisti so včeraj, ob 18.35 v Slivnici pri Mariboru ustavili 44-letnega voznika osebnega avtomobila znamke Renault Talisman. Ker je voznik v postopku kazal očitne znake alkoholiziranosti, so mu policisti odredili preizkus z elektronskim alkotestom, ki pa ga je odločno zavrnil.

Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo, zoper njega pa bodo podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

Vozila, čeprav nimata veljavnega vozniškega dovoljenja

Policisti so včeraj, okoli 9.30 na Partizanski cesti v Mariboru ustavili 41-letnega voznika osebnega avtomobila znamke Peugeot 307. V postopku so ugotovili, da voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja.

Vozilo so mu zasegli, zoper njega pa bodo podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

Ob 14.35 pa so policisti v Radizelu ustavili 70-letnega voznika osebnega avtomobila znamke Opel Meriva. V postopku so ugotovili, da voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja.

Policisti so mu vozilo zasegli, zoper njega pa bodo podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

Prehiter in brez vozniškega dovoljenja

Policisti so sinoči, ob 19.52 v Bezeni, na regionalni cesti Maribor - Ruše, ustavili 28-letnega voznika osebnega avtomobila znamke Ford Fusion, ker je na cesti v naselju prekoračil omejeno hitrost za 13 km/h. V postopku so ugotovili tudi to, da voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja.

Policisti so mu vozilo zasegli, zoper njega pa bodo podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.



Več v Črna kronika