Olga Karba: Pridružujem se oceni zdravstvene stroke in številnim pozivom, da se zamenja vodstvo DSO Ljutomer

Med drugim pravi, da je nedopustno, da zavod ovira delovanje zdravstvenih strokovnjakov. Tudi se ne strinja s pojasnilom direktorja DSO, da je vse v redu in da stari ljudje pač umirajo...

Prlekija-on.net, torek, 21. april 2020 ob 21:245
Županja med drugim pravi, da je nedopustno, da zavod ovira delovanje zdravstvenih strokovnjakov

Županja med drugim pravi, da je nedopustno, da zavod ovira delovanje zdravstvenih strokovnjakov

Poročali smo že o izjavi ministra za zdravje Tomaža Gantarja, ki je na seji odbora za zdravstvo izrekel nekaj ostrih očitkov na račun vodstva DSO Ljutomer in direktorja mag. Tomislava Nemca, kateri je nato tudi sam podal izjavo, kjer zavrača vse očitke.

Sedaj se je odzvala tudi županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, ki je zapisala, da se pridružuje oceni zdravstvene stroke in številnim pozivom, da se zamenja vodstvo doma starejših občanov, čeprav je to vprašanje politike in ministrstva, ne občine. Zapisala je tudi razloge, zakaj tako meni.

Spodaj objavljamo celotno izjavo županje.

Minister je bil bil oster glede razmer v DSOLjutomer

Minister Gantar ostro nad vodstvo DSO Ljutomer


PRIDRUŽUJEM SE OCENI ZDRAVSTVENE STROKE IN ŠTEVILNIM POZIVOM, DA SE ZAMENJA VODSTVO DOMA STAREJŠIH OBČANOV, ČEPRAV JE TO VPRAŠANJE POLITIKE IN MINISTRSTVA NE OBČINE

Zakaj?

Širijo se okužbe (110 okuženih) ter smrtni primeri (po neuradnih podatkih 14 od tega samo preteklo nedeljo 6).

Nedopustno je, da zavod, Dom starejših občanov Ljutomer (DSO), ki ga je ustanovilo Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve (MDDSZ) in v katerem direktorja imenuje minister za DDSZ, ovira delovanje zdravstvenih strokovnjakov.

Prav je, da minister za DDSZ takoj ukrepa.

Ne strinjam se namreč s pojasnilom direktorja DSO, da je vse v redu in da stari ljudje pač umirajo.

Svojcem umrlih izrekam iskreno sožalje.

Podpiram vse ljudi iz zdravstvene stroke, ki si močno trudijo pomagati v tej stiski in jim izrekam polno podporo.

Danes se po 4-urnem sestanku ugotavlja, da se onemogoča njihovo delo in se ne izvajajo dana navodila. Tudi to ni v redu!

Zato sem se odločila, da naslovim zahtevo na ministra za DDSZ, da uredi stanje v DSO.

V občini Ljutomer zahtevamo, da se da prednost stroki in, da se jim ponudi vso potrebno podporo in pomoč, da bodo lahko nemoteno izvajali ukrepe na najvišji možni strokovni ravni, s sočutjem do sočloveka.

Zdi se sicer verjetno, da minister za DDSZ ne bo ukrepal in bo stroka utišana, kar je narobe.

Ljudje se v teh časih upravičeno bojijo izpostaviti se in tvegati maščevanje. Ne moremo zahtevati od zdravnikov, medicinskih sester in infektologov, da bi se zamerili napačnim ljudem.

Vem pa, da so na vseh ravneh države izjemo zavzeti in strokovni ljudje, ki jim je mar in lahko pomagajo.

Verjamem, da se bodo zavzeli za vse nas občanke in občane, kar pa seveda ne bo možno, če bo stroka utišana saj se potem bojimo, da bodo upravičeno zapustili prostore DSO.

Tomislav Nemec se je odzval na besede ministra

Tomislav Nemec: Namesto pomoči, smo bili deležni nenehnih kritik in širjenja neresnic


DSO Ljutomer

Zaposleni DSO Ljutomer ministru: Če bi nam prisluhnili prej, bi bile številke obolelih v našem domu bistveno nižjeKomentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Gospodarstvo