Zaposleni DSO Ljutomer ministru: Če bi nam prisluhnili prej, bi bile številke obolelih v našem domu bistveno nižje

Na izjave ministra so se z odprtim pismom odzvali tudi zaposleni v DSO Ljutomer, kjer navajajo, da so nad izjavami zelo razočarani. Ob tem pa ne morejo verjeti, da minister podaja zaključke na podlagi anonimk in brez preverjanja strokovnosti.

Prlekija-on.net, torek, 21. april 2020 ob 18:24
DSO Ljutomer

DSO Ljutomer

Na izjavo ministra za zdravje, Tomaža Gantarja, na seji odbora za zdravstvo, ki je izrekel nekaj ostrih očitkov na račun vodstva DSO Ljutomer in direktorja, so se odzvali tudi zaposleni v DSO Ljutomer, katerim se je pridružil še Zveza svobodnih sindikatov Slovenije DSO Ljutomer.

Odprto pismo zaposlenih v DSO Ljutomer ministru za zdravje Tomažu Gantarju spodaj objavljamo v celoti.

Tomislav Nemec se je odzval na besede ministra

Tomislav Nemec: Namesto pomoči, smo bili deležni nenehnih kritik in širjenja neresnic


Odprto pismo zaposlenih v DSO Ljutomer ministru za zdravje Tomažu Gantarju

"Spoštovani gospod minister za zdravje Tomaž Gantar,

vaš današnji nastop na Odboru za zdravstvo nas je presenetil ali povedano drugače zelo smo razočarani nad vašim nastopom, ko ste s populističnim nastopom sebe prikazali kot rešitelja, nas, ki pa smo delali v DSO Ljutomer v nemogočih razmerah in nas vi takrat niste slišali pa predstavljate, kot tiste, ki ne vemo kaj je naše delo.

Ne moremo verjeti, da prvi mož zdravstva v državi podaja zaključke na podlagi anonimk in brez preverjanja strokovnosti. Spoštovani minister, niti enkrat niste vprašali nas zaposlenih kako se počutimo, ko delamo v nemogočih razmerah. Vaša edina podpora našemu trudu je bila ta, da ste direktorjem javnih zavodov naročili, da naj ne izplačajo težko zasluženega dodatka po kolektivni pogodbi. Kako si sploh upate, kaj vas res ni sram in danes ste spet svoje populistično izvajanje izvedli v vašem znanem slogu "kruha in iger".

Čudi nas tudi, če je naše delo bilo tako napačno, da nas niste obiskali, pristojni minister nas je obiskal, se nam zahvalil za trud, od vas pa smo danes dobili plačilo. Hvala minister!

Najbolj pa nas žalosti, da se zadev lotevate čisto politično zdraharsko, saj želite zanetiti neke spore med zaposlenimi in tem zdravstvenim kadrom, ki nam je priskočil na pomoč. Spoštovani minister, zelo korektno sodelujemo in se vsem, ki so nam priskočili na pomoč iskreno zahvaljujemo, vam minister pa sporočamo, če bi nam prisluhnili prej bi bile številke obolelih v našem domu bistveno nižje.

Zaposleni v DSO Ljutomer
Pismu se pridružuje tudi Zveza svobodnih sindikatov Slovenije DSO Ljutomer
"

Minister je bil bil oster glede razmer v DSOLjutomer

Minister Gantar ostro nad vodstvo DSO Ljutomer




Več v Gospodarstvo