Bodo oskrbovance iz DSO Ljutomer premeščali v Ormož? Oglasil se je tudi Janša.

V Psihiatrični bolnišnici Ormož so sicer pripravljeni sprejeti bolnike, a je lokalno vodstvo v dilemi, kaj storiti

Prlekija-on.net, sreda, 22. april 2020 ob 13:5811

Kot je znano, je v torek na zahtevo Ministrstva za zdravje namenilo biti prepeljanih nekaj obolelih za koronavirusom v Splošno bolnišnico dr. Jožeta Potrča Ptuj. Tja bi premestili 40 asimptomatskih okuženih stanovalcev. A se tam zaposleni in lokalna skupnost s tem niso strinjali. Po seji vlade na Brdu pri Kranju je minister za zdravje Tomaž Gantar dejal, da se s pristojnimi v bolnišnici nima več kaj pogovarjati, če ne želijo razumeti, zakaj bi bila selitev potrebna. Zato bo poiskal novo rešitev, je poročala STA. "Ali bomo poskusili zadeve reševati kadrovsko, omenili so mi možnost rešitev v Ormožu ... Najbolje, da grem sam tja, da na samem kraju vidim, katere rešitve bi bile mogoče," je še takrat povedal minister.

Tako naj bi sedaj razmišljali, da bi obolele iz Ljutomera prepeljali v Psihiatrično bolnišnico Ormož. A je tudi tam lokalno vodstvo zaenkrat v dilemi. Za KTV Ormož sta v sredo svoji izjavi podala župan Občine Ormož Danijel Vrbnjak in direktor Psihiatrične bolnišnice Ormož Andraž Jakelj, ki sta se sestala s predstavniki kriznega štaba v občini Ormož.

DSO Ljutomer

Oskrbovancev iz DSO Ljutomer ne bodo premeščali v ptujsko bolnišnico, sedaj se omenja Ormož


Jakelj je ob tem povedal, da v bolnišnici ne bodo odrekali pomoči in so bolnike pripravljeni sprejeti, a še zaenkrat z Ministrstva niso prejeli nobenega povpraševanja. Župan in celoten krizni štab pa je po poročanju KTV Ormož zaenkrat v dilemi, kaj storiti, saj kot pravi župan, ne gre za to, da ne bi želeli pomagati sosednji občini, pač pa je treba zaščititi prebivalce občine Ormož.

Izjavi lahko prisluhnete v videu.

Sveži izjavi dani tik pred 12.00 uro. V Psihiatrično bolnišnico Ormož bi naj preselili stanovalce iz Doma starejših občanov Ljutomer. Lokalna skupnost odločno proti (prisluhnite izjavam župana Danijela Vrbnjaka in direktorja Psihiatrične bolnišnice Ormož Andraža Jakla):

Objavil/a Karolina Putarek dne Sreda, 22. april 2020

Janša: Žalostno obnašanje kadrov stranke SD

Ob tem se je glede torkovega dogajanja na Ptuju, na Twitterju oglasil tudi premier Janez Janša, ki je zapisal: "Žalostno obnašanje kadrov stranke SD, ko je treba poskrbeti za karanteno za rojake ali za bolne Slovence, ki so celo življenje plačevali davke in prispevke v Sloveniji. Solidarni so samo s tujci. Pa še to le takrat, ko jih drugi vzamejo na svoj dom."

Na Ptuju menijo, da so jih napak razumeli

Že v torek zvečer se je ponovno oglasila tudi županja Mestne občine Ptuj, Nuška Gajšek, ki je poudarila, da so jih napak razumeli: "prišlo je do izjemne situacije, ki je bila marsikje razumljena napak". Zaradi tega je sporočila, da Ptujčanke in Ptujčani nikoli niso ter ne bodo nikogar stigmatizirali ali zavračali. "Nasprotno. Kdorkoli bo iskal pomoč, jo bo pri nas tudi našel. Za vse ljudi je potrebno poskrbeti. Niso sami krivi, da so zboleli. Vsi smo ljudje. In v tem času si je potrebno pomagati," je zapisala ter med drugim dodala, da za sprejem 40 Covid-19 pozitivnih bolnikov, ki sicer ne kažejo bolezenskih znakov, vsi deležniki v Mestni občini Ptuj niso bili pripravljeni, kaj šele obveščeni.

Celotna njena izjava je spodaj.

Danes je prišlo do izjemne situacije, ki je bila marsikje razumljena napak, zato želim sporočiti slednje. Ptujčanke in...

Objavil/a Nuška Gajšek dne Torek, 21. april 2020
Minister je bil bil oster glede razmer v DSOLjutomer

Minister Gantar ostro nad vodstvo DSO Ljutomer




Več v Gospodarstvo