Minister na terenu išče rešitve za DSO Ljutomer, kjer so v sredo zabeležili štiri ozdravitve

Minister za zdravje je v četrtek na terenu, kjer išče rešitve za obolele stanovalce doma in pričakuje tudi sodelovanje ljutomerskega doma, kjer v sredo niso zabeležili dodatnih okužb, so pa štirje ozdraveli

Prlekija-on.net, četrtek, 23. april 2020 ob 10:43
DSO Ljutomer

DSO Ljutomer

V DSO Ljutomer so v sredo opravili 16 testiranj in tokrat niso zabeležili novih okužb s koronavirusom, so pa zabeležili štiri nove ozdravitve, dve pri stanovalcih in dve pri zaposlenih. Skupno število potrjenih okužb tako ostaja 113, od tega 83 pri stanovalcih, 22 pri zaposlenih in osem okužb pri zunanjih sodelavcih, ki v domu pomagajo. Skupno je do sedaj ozdravelo 38 oseb in sicer 28 stanovalcev ter 10 zaposlenih.

Je pa minister za zdravje Tomaž Gantar v četrtek na terenu, kjer išče rešitve za obolele stanovalce doma in pričakuje tudi sodelovanje ljutomerskega doma. Kot je znano, se je v tem tednu zapletalo s selitvijo asimptomatskih obolelih iz doma. Sprva so jih nameravali preseliti v bolnišnico na Ptuj, a je prišlo do zapletov pri zaposlenih bolnišnice in pri lokalni skupnosti, nato se je kot rešitev omenjala tudi Psihiatrična bolnišnica Ormož, a še v sredo ni bilo nič konkretno dorečeno.

Bodo oskrbovance iz DSO Ljutomer premeščali v Ormož? Oglasil se je tudi Janša.

Bodo oskrbovance iz DSO Ljutomer premeščali v Ormož? Oglasil se je tudi Janša.


Minister je tako v sredo na svojem Twitter računu zapisal, da v četrtek gre na teren. "Po zavrnitvi SB Ptuj sem dobil več različnih ponudb bolnišnic in zdravstvenih domov za sprejem oskrbovancev iz DSO Ljutomer. Skupaj s strokovno skupino bomo zagotovo našli rešitev. Pričakujem sodelovanje ljutomerskega DSO," je zapisal.

Minister je bil bil oster glede razmer v DSOLjutomer

Minister Gantar ostro nad vodstvo DSO Ljutomer




Več v Gospodarstvo