Večina zaposlenih o odprtem pismu ministru naj ne bi vedelo ničesar, niti se s pismom ne strinjajo

Kot pravijo zaposleni DSO Ljutomer, so sami za to pismo izvedeli po objavi na spletne strani DSO in bili nad tem ogorčeni

Prlekija-on.net, četrtek, 23. april 2020 ob 12:223
DSO Ljutomer

DSO Ljutomer

V torek smo poročali o ostrih odzivih ministra za zdravje Tomaža Gantarja glede vodstva DSO Ljutomer, ki je na seji odbora za zdravstvo med drugim povedal, da iz Ljutomera dobivajo informacije, da niso spoštovali navodil že od začetka. "Do izbruha epidemije so dovolili obiske in nudili malice in je bilo samo vprašanje časa, do kdaj bo prišlo do večjega izbruha. Imamo tudi pisne izjave stroke, da se z direktorjem doma enostavno ne da delati, kar pa je problem hiše in ne zdravstva. V domu je potrebno urediti razmere in vzpostaviti red ter zagotoviti spoštovanje navodil in ukrepov, zato bomo del bolnikov iz DSO Ljutomer začasno premestili v SB Ptuj," je takrat med drugim povedal minister.

Na izjavo so se nato odzvali direktor doma, mag. Tomislav Nemec in tudi iz DSO Ljutomer, ki so ministru poslali odprto pismo, pod katerega so se podpisali zaposleni v DSO Ljutomer in Zveza svobodnih sindikatov Slovenije DSO Ljutomer. A očitno vsi oz. večina zaposlenih o tem pismu ne vedo ničesar in se z njim tudi ne strinjajo. Po poročanju Vestnika so se tako na pismo odzvali tisti zaposleni v domu, ki za pismo sploh niso vedeli.

DSO Ljutomer

Zaposleni DSO Ljutomer ministru: Če bi nam prisluhnili prej, bi bile številke obolelih v našem domu bistveno nižje


»Teh političnih igric se ne gremo«

Pri Vestniku vsebino sporočila navajajo tako: "Za to odprto pismo ministru zaposleni v DSO nismo vedeli in ne bili o njem obveščeni, zato se z navedenimi dejstvu ne strinjamo. Sami smo za to izvedeli po objavi na spletne strani DSO in bili ogorčeni. Vzpodbudnih besed nismo bili deležni od vodilnih, še manj, da bi to pričakovali ali se sploh spomnili na ministra.

Ob prihodu strokovnjakov smo bili seznanjeni o uporabi zaščitne opreme, saj smo od naših vodilnih dobili pisna in ustna navodila, ki niso bila ustrezna. In tudi opreme nismo imeli zadosti. Bilo nam je rečeno, da moramo varčevati z opremo. Ko pa smo zaposleni začeli navajati zdravstvene težave nam je bilo rečeno, da so ta psihološkega izvora.

Teh političnih igric se ne gremo. Mi samo želimo, da je poskrbljeno za naše stanovalce in zaposlene, ker si to tudi zaslužimo.

Vsi zaposleni se trudimo po najboljših močeh, kar pa s strani vodilnih ni cenjeno in ovrednoteno."

DSO Ljutomer

Minister na terenu išče rešitve za DSO Ljutomer, kjer so v sredo zabeležili štiri ozdravitve




Več v Gospodarstvo