V DSO Ljutomer zabeležili dve novi okužbi in eno ozdravitev

Dodatno sta okužena en oskrbovanec in ena zaposlena oseba. Rezultati so pokazali tudi, da je ena oseba ozdravela.

Prlekija-on.net, petek, 24. april 2020 ob 10:58
DSO Ljutomer

DSO Ljutomer

V DSO Ljutomer so v četrtek odvzeli šest brisov, rezultati pa so potrdili okužbo pri še dveh osebah. Dodatno sta okužena en oskrbovanec in ena zaposlena oseba. Rezultati so pokazali tudi, da je ena oseba ozdravela.

Skupno je bila okužba z novim koronavirusom v DSO tako do četrtka potrjena pri 115 osebah, in sicer pri 84 stanovalcih, 23 zaposlenih v domu in 8 zunanjih sodelavcev, ki pomagajo v domu. Okužbo je do sedaj prebolelo 39 oseb, od tega 29 oskrbovancev in 10 zaposlenih.

V četrtek se je v Ljutomeru, Ormožu in Murski Soboti mudil tudi minister za zdravje, Tomaž Gantar. V Ljutomeru je bilo dorečeno, da obolelih, asimptomatskih stanovalcev, zaenkrat ne bodo premeščali nikamor, po sestanku pa je med drugim minister povedal: "Moje zahteve glede zdravstvene oskrbe in nege so bile zelo jasne. Zdaj je na vodstvu DSO, da naredi, vse kar mora in zaustavi širjenje okužbe ter bolezni."

Minister Gantar je obiskal Ljutomer, foto: Twitter Tomaž Gantar

Minister Gantar: Razmere v domu v Ljutomeru se morajo urediti!


SBMS bo še naprej aktiven partner, če se upoštevajo vsi ukrepi in navodila

Minister je obiskal tudi murskosoboško bolnišnico, kjer so se glede trenutnih razmer v DSO Ljutomer dogovorili, da bo bolnišnica še naprej aktiven partner pri izvajanju postopkov in oskrbi oskrbovancev, vendar le pod pogojem, da se v celoti spoštujejo in izvajajo vsi ukrepi in vsa navodila, ki jih priporoča njihovo zdravstveno osebje in koordinacijska skupina.

Po sestanku je izjavo podal tudi direktor DSO Ljutomer, mag. Tomislav Nemec, ki je vesel, da si je minister za zdravje vzel čas in obiskal dom, da mu je lahko predstavil njihov pogled in težave s katerimi se srečujejo pri svojem delu ter da bo kot direktor naredil vse, da bo ta zdravstvena stroka, ki bo delala v domu, imela tako kot doslej vse potrebne vire, da lahko zajezi širjenje okužbe z virusom.

Današnji obisk ministra v DSO Ljutomer

Direktor DSO bo naredil vse, da bo zdravstvena stroka imela vse potrebne vire, da lahko zajezi širjenje okužbe




Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Črna kronika