Svet zavoda izraža vso podporo direktorju in zaposlenim DSO Ljutomer

Predstavnik lokalne skupnosti Andrej Lah: »Vemo pa tudi, da je direktor doma pač čuten socialen človek in bi mogoče želel več, kot pa so zdravstveni normativi. Mogoče je tu prišlo do kratkega stika, drugače pa mu zaupam stoodstotno.«

Prlekija-on.net, petek, 24. april 2020 ob 19:151
DSO Ljutomer

DSO Ljutomer

Danes so člani sveta zavoda DSO Ljutomer zaključili 5. dopisno sejo, na kateri so se seznanili z izvedenimi aktivnostmi od pojava epidemije s strani direktorja zavoda mag. Tomislava Nemca. Poročilo je podala tudi vodja negovalnega tima diplomirana medicinska sestra Andreja Bogdan. Članom sveta je bilo posredovano tudi poročilo zdravstvene stroke. Člani sveta so potrdili ugotovitveni sklep: "Člani sveta smo se seznanili z aktivnostmi zaposlenih in direktorja doma v zadnjem obdobju, ko se v domu borijo proti koronavirusu. Ugotavljamo, da so si direktor in zaposleni zelo prizadevali in vlagali velike napore za preprečitev ter zajezitev širjenja virusa. Svet zavoda izraža vso podporo direktorju zavoda mag. Tomislavu Nemcu in zaposlenim glede doslej narejenega ter jim zaupa, da bo dom uspešen v nadaljnjih prizadevanjih."

V DSO Ljutomer preusmerjenih že 72 ljudi, največ iz soboške bolnišnice

Do danes iz drugih zdravstvenih zavodov na pomoč v DSO Ljutomer preusmerjenih kar 72 ljudi


Lah: Direktor doma je pač čuten socialen človek in bi mogoče želel več, kot pa so zdravstveni normativi

Po seji je predstavnik lokalne skupnosti Občine Ljutomer Andrej Lah povedal: "Zaključki seje so bili, da se strinjamo z vsemi ukrepi, ki sta jih izvedla direktor in strokovna vodja DSO Ljutomer, da ne pristajamo na anonimke in neresnične trditve, da v domu niso sledili navodilom strokovne službe. Pozdravljamo, da si je minister za zdravje vzel čas in prišel v dom pogledat kako v bistvu deluje. Vodstvu doma in zaposlenim posebej izrekam zahvalo. Moramo vedeti, da socialni domovi so socialni domovi, niso zdravstvene ustanove in verjamem, da bodo to krizo, ki se je zgodila uspešno pripeljali do cilja s strokovno pomočjo Splošne bolnišnice Murska Sobota in Zdravstvena doma Ljutomer. Vemo pa tudi, da je direktor doma pač čuten socialen človek in bi mogoče želel več, kot pa so zdravstveni normativi. Mogoče je tu prišlo do kratkega stika, drugače pa mu zaupam stoodstotno."

Andrej Lah:

DSO Ljutomer

V DSO Ljutomer zabeležili dve novi okužbi in eno ozdravitev




Več v Gospodarstvo