Stanovalci iz Bioterm so se vrnili, trenutno je v DSO Ljutomer še 27 okuženih

Trenutno so razmere obvladovane, zaradi številnih odsotnosti zaposlenih delavcev pa še naprej potrebujejo zunanje sodelavce, zlasti bolnišnično usposobljeno osebje, za katero so ponovno zaprosili

Prlekija-on.net, petek, 1. maj 2020 ob 22:05
DSO Ljutomer

DSO Ljutomer

Z velikimi napori zaposlenih v DSO Ljutomer, zunanjih delavcev in strokovnih vodij ter vseh, ki so jim priskočili na pomoč trenutno uspešno obvladujejo stanje v domu starejših. Danes je v DSO Ljutomer 27 stanovalcev pozitivnih, njihovo stanje je stabilno.

Z današnjim dnem je vodenje negovalnega tima nazaj prevzela dosedanja zaposlena diplomirana medicinska sestra. Vsi stanovalci, ki so bili začasno nameščeni v Biotermah, so preseljeni nazaj v Ljutomer. Trenutno so razmere obvladovane, zaradi številnih odsotnosti zaposlenih delavcev pa še naprej potrebujejo zunanje sodelavce, zlasti bolnišnično usposobljeno osebje, za katero so ponovno zaprosili.

Tudi na Zavodu za zaposlovanje so objavili več razpisov za prosta delovna mesta.V domu pravijo, da si zelo prizadevajo in želijo, da bodo ugodno epidemiološko sliko in trend lahko zadržali tudi v prihodnje, zato prosijo vse, ki sodelujejo v tem boju, da z enako vnemo delajo še naprej.

DSO Ljutomer

V DSO Ljutomer ozdravelo še 10 stanovalcev in 6 zaposlenih. Iščejo tudi nove sodelavce.


Urška Kunčič, foto: osebni arhiv

Mlada prostovoljka o svojem delu v DSO Ljutomer v času pandemije




Več v Gospodarstvo