Največ donirane zaščitne opreme za DSO Ljutomer, a tudi za zdravstvene domove

Del donirane opreme iz Kitajske je šlo v pomursko regijo, od tega največ v DSO Ljutomer

Prlekija-on.net, nedelja, 3. maj 2020 ob 08:38
Zaščitna oprema iz Kitajske

Zaščitna oprema iz Kitajske

Generalno združenje kitajskih podjetij v Sloveniji, ki je naši državi doniralo večjo količino zaščitne opreme, ki je v zadnjem času, poleg hrane, najbolj iskano blago ne le v Sloveniji, je del zaščitnih mask in plaščev namenilo tudi Sindikatu delavcev v zdravstveni negi Slovenije (SDZNS), katerega predsednica je Slavica Mencinger, dipl. med. sestra iz ZD Gornja Radgona. Iz svojega "kontingenta" so v SDZNS en del podarjene opreme namenil tudi v Pomurje, od tega največ v DSO Ljutomer. Tega sicer niso storili zaradi tega, ker prihaja predsednica SDZNS iz teh koncev, ampak zaradi situacije, ki je v zadnjem času najbolj pereča prav v tem okolju. Čeprav v DSO Ljutomer nimajo svojih članic in članov, pa se v delo pri njih vključujejo zaposleni iz vseh zdravstvenih zavodov iz pomurske regije, kakor tudi izven regije kjer pa imajo svoje sindikalne enote.

V občini Ljutomer je do danes bilo zabeleženih 129 okužb s koronavirusom

V Ljutomeru nove okužbe, tudi izven doma starejših


"Del zaščitnih kirurških mask, so dobile tudi patronažne medicinske sestre iz zdravstvenih domov iz regije Pomurje, kjer imajo svoje sindikalne enote. Drugi del zaščitne opreme pa je bil namenjen največjemu izmed domov za ostarele v Sloveniji - Domu Danice Vogrinec Maribor, in nekaj tudi v DSO Trbovlje. Količine res niso velike, ampak če smo s tem pripomogli vsaj za kakšen teden ali dva obvarovati zaposlene v teh ustanovah in njihove uporabnike, smo v SDZNS tega veseli", nam je povedala Mencingerjeva.

V SDZNS se sicer zavedajo, da je njihovo osnovno delo in poslanstvo omogočiti vsem zaposlenim v zdravstveni negi v Sloveniji, kamor spadajo seveda tudi zaposleni v socialnovarstvenih zavodih varno in kakovostno delovno okolje, ter dostojno plačilo za opravljeno delo. Zato ob prazniku dela, ki simbolizira boj za delavske pravice zagotavljajo, da se tudi njihov boj za pravice svojih članov nadaljuje. Ob tem pa se vsem izvajalcem zdravstvene nege zahvaljujejo za vso opravljeno delo in jim želijo lepe in mirne prvomajske praznike, s tako značilnim pripisom v teh dneh »Ostanite/ostanimo zdravi«.

DSO Ljutomer

Stanovalci iz Bioterm so se vrnili, trenutno je v DSO Ljutomer še 27 okuženih




Več v Gospodarstvo