Künštni Prleki po daljšem času spet posneli oddajo

Naslov oddaje je Naša vloda

Prlekija-on.net, petek, 25. februar 2011 ob 18:395
Künštni muzikanti

Künštni muzikanti

24. februarja so Künštni Prleki posneli svojo 22. oddajo, Naša vloda. Preteklo je kar nekej časa odkar je bila posneta zadnja oddaja, tokrat je bila posneta oddaja o delu na sedežu vlade. Nekaj z namenom, da se ohrani glasba, katero izvaja Alojz Grnjak, posneto izročilo pa bo ostalo, kot glasba prleške legende in tudi kot glasba, ki jo Alojz izvaja kot član društva. Na klarinetu ga je spremljal Dušan Zadravec s katerim sta velikokrat nastopala.

Ženske so prikazale svoje spretnosti v kuhinji, moški del pa je poskrbel za veseli del - kartanje in vice.

Prvič je bila posneta tudi glasba ki jo izvaja skupina Künštnih Prlekov pod vodstvom Darka Mariniča. Darko je glasbenik, ki je s svojim znanjem dal temu delu veljavo, skupino pa sestavljajo člani brez šolanega glasbenega znanja, zato je znanje katerega ima Darko zelo pomembno.

Imajo tudi skupino, katera poskrbi za humoristične nastope, ki jih prikažejo na različnih prireditvah, v veliko veselje pa je društvu tudi to, da imajo skupino otrok, ki se veseli ob vajah in so vedno pripravljeni vzeti inštrumente ter zaigrati. Oddajo je posnel Sebastjan iz IDEA TV, kot večino prejšnjih.

Posneta oddaja je tudi odziv na dogajanja v slovenski vladi, v kateri so želeli pokazati, da ima njihova vlada manj problemov, pripravljeni pa so to delo prenesti tudi v Ljubljano.


Več v Glasba in film