MGRT: To so orientacijski datumi, nikakor pa ne dokončni načrt za odpiranje turističnih objektov

V sredo je po spletu zaokrožila razpredelnica s predvidenimi datumi odpiranja turističnih objektov, ki je marsikoga vznemirila

Prlekija-on.net, četrtek, 7. maj 2020 ob 10:54
Razpredelnica, ki je zaokrožila po spletu predvideva zagon večjih prireditev šele prihodnje leto

Razpredelnica, ki je zaokrožila po spletu predvideva zagon večjih prireditev šele prihodnje leto

Iz Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) so sporočili, da je razpredelnica, ki je včeraj zaokrožila po družbenih omrežjih, del delovnega gradiva, ki ga je obravnaval strokovni svet za turizem pri Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo.

"To so orientacijski datumi, nikakor pa ne dokončni načrt za odpiranje turističnih objektov. Vse, ki so vas datumi v časovnici vznemirili ali zaskrbeli, želimo pomiriti. O tem, kdaj bomo sproščali omejitve za turizem, bomo odločali postopoma in skladno s tem, kar bo kazala epidemiološka slika. Vsem nam je v interesu, da turizem letos znova zaživi čim prej!" so ob tem zapisali.

Glede na razpredelnico vlada načrtuje, da bi že v prihodnjem tednu lahko vrata odprli nastanitveni obrati, ki lahko sprejmejo do 30 gostov, restavracije, gostinski lokali, kampi... Ob ugodni epidemiološki sliki bi junija sledili hoteli, wellnessi in ostali ponudniki. Večji dogodki, festivali in prireditve pa bi se lahko prirejali šele prihodnje leto.

Večjih prireditev še ne bo tako hitro

Večji dogodki, festivali in prireditve predvidoma šele prihodnje leto


Razpredelnica, ki je včeraj zaokrožila po družbenih omrežjih, je del delovnega gradiva, ki ga je obravnaval strokovni...

Objavil/a Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo dne Četrtek, 07. maj 2020


Več v Gospodarstvo