Splošna bolnišnica Ptuj DSO Ljutomer »posodila« dvanajst zdravstvenih delavcev

V DSO Ljutomer so bili iz SB Ptuj skupno razporejene tri diplomirane medicinske sestre, sedem tehnikov zdravstvene nege in dva fizioterapevta, ki so se vsi vključili v oskrbo stanovalcev, obolelih z boleznijo covid-19 in ostalih stanovalcev

Prlekija-on.net, torek, 12. maj 2020 ob 20:25

Splošna bolnišnica Ptuj je že od 15. aprila naprej s svojim zdravstvenim kadrom priskočila na pomoč Domu starejših občanov Ljutomer, in so od začetka razširitve bolezni covid-19 v tem zavodu; trenutno kot ena najštevilčnejših ekip med vsemi drugimi zdravstvenimi kolektivi.

V Dom starejših občanov Ljutomer so bili iz bolnišnice Ptuj skupno razporejene tri diplomirane medicinske sestre, sedem tehnikov zdravstvene nege in dva fizioterapevta, ki so se vsi vključili v oskrbo stanovalcev, obolelih z boleznijo covid-19 in ostalih stanovalcev. V preteklem tednu (od 27. 4. 2020 do 3. 5. 2020) so bili ravno zdravstveni delavci Splošne bolnišnice Ptuj tisti, ki so od vseh zdravstvenih zavodov, ki so prerazporedili del svojih zaposlenih v DSO Ljutomer, opravili največje število delovnih ur, to je 525 ur.

V DSO Ljutomer preusmerjenih že 72 ljudi, največ iz soboške bolnišnice

Do danes iz drugih zdravstvenih zavodov na pomoč v DSO Ljutomer preusmerjenih kar 72 ljudi


Vsi zdravstveni delavci, zaposleni v ptujski bolnišnici, ki so bili začasno razporejeni na delo v Dom starejših občanov Ljutomer, so sprejeli delo z zavedanjem, da ga bodo opravljali v težkih razmerah, po 12 ur dnevno in v zaščitni opremi. Kljub temu so se sami javili, da pomagajo sočloveku v stiski, za kar jim vodstvo bolnišnice izreka pohvalo in zahvalo.

Prav tako je zahvala zdravstvenim delavcem Splošne bolnišnice Ptuj, ki so priskočili na pomoč Domu starejših občanom Ljutomer, prišla iz Ministrstva za zdravje. Ministrstvo je v svoji zahvali zapisalo, da je »kader Splošne bolnišnice Ptuj pomembno pripomogel k temu, da smo v DSO Ljutomer s skupnimi močmi lahko zagotovili potrebno zdravstveno nego in oskrbo uporabnikom, ki niso potrebovali bolnišnične obravnave

Kader iz bolnišnice Ptuj bo še naprej izpolnjeval svoje poslanstvo, to je zdravljenje vseh, ki zdravljenje potrebujejo, ob tem zagotavljajo v bolnišnici.

Iz ZD Ljutomer so že 23. marca DSO Ljutomer kot prvi priskočili na pomoč s svojim kadrom

ZD Ljutomer izvaja številne aktivnosti v pomoč DSO Ljutomer ob pojavu okužbe Covid-19




Več v Gospodarstvo