Oče treh šoloobveznih otrok: V tem času opravljamo dve službi in prostega časa več ni

Pismo očeta treh šoloobveznih otrok, ki ministrico sprašuje, kakšen smisel ima učenje brez pedagoga in da naj šole odprejo za vse razrede

Prlekija-on.net, sreda, 13. maj 2020 ob 12:44
Nekateri starši z več šoloobveznimi otroki imajo veliko dela

Nekateri starši z več šoloobveznimi otroki imajo veliko dela

Po več kot dveh mesecih se otroci in šolarji v ponedeljek, 18. maja vračajo v vrtec oz. za šolske klopi. A ne vsi, v šole se vračajo le učenci prve triade in zaključnih razredov ter letnikov. Ob tem sta ministrstvo in NIJZ objavili številna higienska priporočila in navodila, kako bi v vrtcih in šolah vse skupaj naj potekalo. Veliko staršev otrok se ob tem sprašuje, kako bo to veljajo v praksi, številni pa se tudi sprašujejo, zakaj se v šolo vračajo le nekateri učenci in ne vsi?

Eden od teh je tudi oče treh šoloobveznih otrok, ki kot pravi, sedaj opravlja še dodatno službo, poleg redne službe več ni ostalega prostega časa, otroci morajo sedeti za računalnikom in tablicami, ministrico pa sprašuje tudi, kakšen smisel ima učenje brez pedagoga? Pismo, ki smo ga prejeli, spodaj objavljamo v celoti (nelektorirano).

Maske bodo nosili starejši od 12 let

Tako bo v vrtcih in šolah, kamor se vračajo otroci



Gospa Ministrica dr. Simona Kustec Lipicer, sedaj pa jaz vas vprašam.
A se vam zdi uspešno to šolanje oz učenje na daljavo?
A se vam zdi normalno, da starši, stari starši, skrbniki še enkrat hodimo v šolo in ves svoj prosti čas po službi posvetimo učenju in preverjanju, kaj in kako so naši otroci naredili?
Kak smisel ima učenje brez pedagoga? 
Če otroci nekaj ne znajo, rabijo strokovno razlago za določeno stvar in to lahko da samo pedagog. Stariš oz skrbnik to stvar razloži otroku po svoje, če sploh zna in z tem naredi več škode kot koristi.
Otroci pri učenju rabijo pomoč strokovnjakov, ne staršev oz skrbnikov. Starši sedaj v tem času opravljamo dve službi in prostega časa za družino več ni. Otroci in starši oz skrbniki smo hlapci sistema,ki pa vsekakor ne pije vode. Skupaj odkrivamo toplo vodo, čeprav to ni naša stroka. Pred časom, ste vedno ponavljali, da otroci preveč časa preživijo za računalniki, tablicami...sedaj pa je ravno to njihov edini vir učenja, saj ste jih priklenili na to elektroniko. Nočem izpostavljat učiteljev, ampak že prej ko so obiskovali šolo, so otroci domov nosili gore nalog, (zakaj nevem, saj mi ta sistem učenja itak ni jasen) sedaj v tem času, pa je to še veliko huje. Mi imamo 3 šolo obvezne otroke in to dobesedno greš v noro pamet.
Prosim, da prenehate poneumljat naše otroke in nas starše in že odprite šole za vse razrede, ker nekateri starši že obupujemo nad nastalo situacijo.

P.S. 
Pa še nekaj, Gospa ministrica.
Zato, da jaz sam doma učim 3 otroke, dobijo učitelji še 100% nadomestilo plače in malico, zaradi preobremenitve. Zraven tega še zahtevajo povračilo materialnih stroškov za papir, elektriko, toner, kartuše...
Imam pa še en predlog za vas. Medtem seveda, ko jaz doma poučujem svoje otroke, bi pa lahko vi namesto mene odpeljali kako špedicijsko furo za Madrid, zaston seveda, kot to počnem jaz z učenjem. Pa nič zato, če nimate izpita za šleperja, tudi jaz nisem po izobrazbi pedagog, pa poučujem svoje otroke.



Več v Kultura in izobraževanje