Profesionalni igralec hokeja Jan Muršak opravil trening v Športnem centru Žibrat

V Športnem centru Žibrat so ta teden pričeli z individualnimi treningi za registrirane športnike, kmalu pa bodo pričeli tudi s skupinskimi treningi

Prlekija-on.net, petek, 15. maj 2020 ob 12:24
Jan Muršak in David Žibrat

Jan Muršak in David Žibrat

V Športnem centru Žibrat so objekt prilagodili priporočilom NIJZ, saj so ta teden pričeli z individualnimi treningi za registrirane športnike. Ob tem jih je obiskal tudi profesionalni igralec hokeja Jan Muršak, ki je v športnem centru opravil trening.

Jan je bil tudi kapetan slovenske hokejske reprezentance (Risi), sodeloval je pri prvem nastopu slovenske reprezentance na olimpijskem hokejskem turnirju 2014 v Sočiju, prav tako je igral v najmočnejši hokejski ligi NHL, kjer je bil član znamenitega kluba Detroit Red Wings, letos pa se seli nazaj v elitno Švedsko ligo SHL, h klubu Frölunda iz Göteborga.

"Jan želimo ti uspešne sezone brez poškodb in seveda si vedno dobrodošel pri nas," nam je ob tem sporočil David Žibrat, lastnik športnega centra, ki je ob tem še povedal, da v klubu že komaj čakajo, da spet pričnejo s skupinskimi treningi, ki bodo po najnovejših podatkih možni s 23. majem.

Odprtje Športnega centra Žibrat

David Žibrat uresničil še ene svoje sanje, odprl je svoj lastni športni center


Od 23. maja sproščanje ukrepov v športu

Vlada je sicer v četrtek ponoči razglasila konec epidemije, sproščajo se tudi številni ukrepi, ki so veljali do sedaj. S 23. majem bo dovoljena prostočasna športna vzgoja otrok in mladine, športna vzgoja otrok in mladine usmerjenih v kakovostni šport, kakovostni šport, vrhunski šport, šport invalidov, športna rekreacija, šport študentov, šport starejših, vadba bo lahko za vse potekala tako v notranjih, kot v zunanjih športnih objektih ter površinah za šport v naravi (tudi v šolskih telovadnicah), dovoljuje se stik med udeleženci vadbe in tekmovanj ter nadaljuje se lahko z usposabljanju v športu.

V fitnesih v okviru športno-rekreacijskih objektov je vadba vrhunskim športnikom dovoljena, treniranje športnikov v bazenih in tekmovanja vaterpola in plavanja pa bodo dovoljena od 23. maja. Tudi telovadnice se odprejo na ta datum, v njih pa se bo lahko od takrat odvijala katerakoli športna aktivnost upoštevajoč navodila NIJZ.

Od 23. maja bo dovoljena športna rekreacija

Prodajalne ob nedeljah ostajajo zaprte, s 23. majem sproščanje ukrepov v športu




Več v Šport