Pijan na sovoznikovem sedežu vozil triletnika in policistoma grozil, da ju bo ubil

Policisti so v postopku imeli voznika osebnega avtomobila, ki je na sovoznikovem sedežu vozil triletnega otroka in je pred policijskim postopkom na naslovu bivanja kršil javni red in mir

Prlekija-on.net, ponedeljek, 18. maj 2020 ob 14:23
Policija

Policija

Minulo soboto, malo po 20. uri sta policista PP Gornji Petrovci med kontrolo cestnega prometa v naselju Kuzma imela v postopku voznika osebnega avtomobila, ki je na sovoznikovem sedežu vozil triletnega otroka in je pred policijskim postopkom na naslovu bivanja kršil javni red in mir. Osumljeni na kraju ni upošteval zakonitih ukazov policistov, zato so bila zoper njega uporabljena prisilna sredstva. Po uporabi prisilnih sredstev je osumljeni policistoma začel resno groziti, da ju bo pretepel in ubil. Zoper osumljenega je bilo odrejeno pridržanje. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,96 mg/l alkohola. Zoper osumljenega bo podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi po 299. člena KZ-1.

"Voznike ponovno pozivamo, da ravnajo odgovorno in za volan sedejo le trezni. Dosledno naj upoštevajo cestno prometne predpise, prilagodijo hitrost svoje vožnje, upoštevajo varnostno razdaljo in skušajo predvideti ravnanja ostalih udeležencev v prometu. Za varno udeležbo v cestnem prometu sta nujna previdnost in strpnost vseh udeležencev," ob tem ponovno sporočajo iz PU Murska Sobota.



Več v Črna kronika