Grafiti proti Janezu Janši so se pojavili tudi v Ljutomeru

Na steni so na posameznih mestih naslikane podobe Janše, zapisana pa sta tudi dva slogana

Prlekija-on.net, torek, 19. maj 2020 ob 09:013
Grafiti proti Janši v Ljutomeru

Grafiti proti Janši v Ljutomeru

Potem ko so konec aprila v mariborski Pekarni odstranili grafit s podobo Janeza Janše, sedanjega premiera vlade RS, so se posamični grafiti začeli pojavljati tudi po drugih mestih v Sloveniji. V naši okolici so se grafiti najprej pojavili v Gornji Radgoni, nato v Beltincih, sedaj pa smo grafite z Janševo podobo in napisi, ki so uperjeni proti njemu, opazili tudi v Ljutomeru. Grafiti so nastali najverjetneje med minulim vikendom, z njimi pa je poslikana stena podvoza mimo pločnika in kolesarske steze na Jeruzalemski cesti.

Na steni so na posameznih mestih naslikane podobe Janše, zapisana pa sta tudi slogana "Prepovedano kolesarjenje" s podpisom Janez ter "Bolje pleša zmagovita kot zvezda od Tita".

Premier ima očitno goreče nasprotnike tudi pri nas, ki so svoje nestrinjanje z njim pripravljeni deliti s širšo javnostjo na javnih površinah. Na protestih na kolesih, ki zadnje tedne ob petkih potekajo po slovenskih mestih proti trenutni vladi, se je minuli petek sicer zbralo nekaj posameznikov tudi v Ljutomeru.

Za ene so takšni grafiti sporni in primitivni ter imajo avtorje za vandale, drugi spet menijo, da so avtorji junaki, ki imajo v demokraciji legitimno pravico svoje mnenje izražati na tak način. Stena pri podvozu je sicer že v preteklosti bila mesto za izražanje nestrinjanja s politiko, tudi lokalno, ko so izpod rok neznancev nastali razni napisi...



Več v Črna kronika