Z motornim kolesom skozi Radence kar 114 km/h, na znake policistov pa ni ustavil

Ko je policist ustavljal voznika motornega kolesa je le-ta sprva hitrost svojega vozila zmanjšal, nato pa v neposredni bližini policista vožnjo močno pospešil in odpeljal naprej, ne da bi svoje vozilo zaustavil

Prlekija-on.net, torek, 19. maj 2020 ob 12:56
Namesto 50 km/h, je vozil kar 114 km/h

Namesto 50 km/h, je vozil kar 114 km/h

Minulo soboto v dopoldanskem času so policisti PP Gornja Radgona opravljali meritve hitrosti v naselju Radenci. Voznik motornega kolesa znamke Yamaha je na delu ceste v naselju, kjer je omejitev hitrosti s splošnim predpisom omejena na 50 km/h, vozil kar 114 km/h. Ko je policist ustavljal voznika motornega kolesa je le-ta sprva hitrost svojega vozila zmanjšal, nato pa v neposredni bližini policista vožnjo močno pospešil in odpeljal naprej, ne da bi svoje vozilo zaustavil. Policista sta si zabeležila registrsko številko motornega kolesa. S prekrškom je bil seznanjen v večernih urah. Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Merjenje hitrosti bo potekalo na 629 lokacijah, foto: policija

V sredo in četrtek maraton nadzora hitrosti. Objavljamo vseh 629 lokacij.


Neprilagojena hitrost je na slovenskih cestah še vedno med glavnimi dejavniki prometnih nesreč, še zlasti tistih z najhujšimi posledicami. Zato policisti vse udeležence v cestnem prometu opozarjajo, da vozijo previdno in zbrano ter hitrost vožnje prilagodijo razmeram na cesti in vozijo znotraj omejitev hitrosti. Vozniki z upoštevanjem prometnih predpisov delujejo preventivno in s tem ščitijo tako sebe kakor tudi druge udeležence v cestnem prometu.

Bo pa to sredo in četrtek potekal maraton nadzora hitrosti na 629 lokacijah po Sloveniji.



Več v Črna kronika