V sredo in četrtek maraton nadzora hitrosti. Objavljamo vseh 629 lokacij.

Na omenjenih lokacijah bo delovalo okrog 205 policistov, hkrati pa bodo ostale policijske patrulje ob rednem delu prioritetno izvajale nadzor hitrosti tudi na drugih lokacijah

Prlekija-on.net, torek, 19. maj 2020 ob 13:06
Merjenje hitrosti bo potekalo na 629 lokacijah, foto: policija

Merjenje hitrosti bo potekalo na 629 lokacijah, foto: policija

To sredo in četrtek, 20. in 21. maja 2020, bo že šesto leto zapored na 629 lokacijah potekal maraton nadzora hitrosti. Aktivnosti za umirjanje prometa policisti sicer izvajajo skozi vse leto. S pogostejšimi in bolj poostrenimi nadzori pa navadno začnejo v aprilu. Zaradi epidemije covid-19 so letos odpadle številne aprilske aktivnosti, ki jih sicer izvajajo z ostalimi deležniki, denimo prvi del vsakoletne akcije Hitrost. Ker pa se življenje počasi vrača v ustaljene tirnice, vozniki na ceste, veliko otrok pa v šolske klopi in vrtce, želijo z napovedanim poostrenim nadzorom spodbuditi k umirjanju prometa, prometnim udeležencem pa zagotoviti varno pot do cilja in nazaj domov.

Maraton nadzora hitrosti bodo v Sloveniji izvedli šesto leto zapored. Izkušnje iz preteklih let kažejo na to, da policisti na dan nadzora ugotavljajo zelo malo prekoračitev hitrosti, kar je tudi glavni namen akcije. Takrat hitrost prekorači okrog 3,5 % voznikov, medtem ko ob izvajanju rednih kontrol ugotavljajo okrog 8 % prekoračitev.

Letos bodo policisti maraton nadzora hitrosti izvajali na 629 vnaprej napovedanih lokacijah oziroma relacijah. Na omenjenih lokacijah bo delovalo okrog 205 policistov, hkrati pa bodo ostale policijske patrulje ob rednem delu prioritetno izvajale nadzor hitrosti, kar pomeni, da vozniki lahko pričakujejo dodatne policijske kontrole tudi na drugih lokacijah.

V zadnjih dveh letih je v prometnih nesrečah, ki so se zgodile zaradi hitrosti, življenje izgubilo 86 ljudi. Mnoga od teh življenj morda ne bi bila izgubljena, če bi le malo popustili stopalko za plin. Zatorej policisti znova svetujejo: Previdno in strpno, življenje je bolj dragoceno kot nekaj prihranjenih sekund na cesti.

V naši okolici bodo hitrost preverjali na cestah Gibina - Ljutomer, Pavlovci - Ljutomer, Ljutomer - Savci - Ptuj, Vučja vas - Ljutomer, Ptuj - Lenart, Podgrad - Trate, Ormož - Središče ob Dravi, Ormož - Spuhlja... Vse lokacije lahko preverite na spodnjem seznamu.Več v Črna kronika