Vsi prebivalci Slovenije bodo prejeli bon za dopust v Sloveniji

Starejši od 18 let bodo prejeli bon v vrednosti 200 evrov, mlajši pa po 50 evrov

Prlekija-on.net, sreda, 20. maj 2020 ob 16:11
Osebe, starejše od 18 let, bodo prejele 200 evrov, mlajši pa po 50 evrov

Osebe, starejše od 18 let, bodo prejele 200 evrov, mlajši pa po 50 evrov

V sredo je na izjavi glede aktualnega stanja v zvezi z epidemijo bolezni COVID-19 bila predstavljena tudi vsebina tretjega protikoronskega paketa, ki obravnava tudi bone za dopustovanje v Sloveniji. Kot je povedal minister za gospodarstvo, Zdravko Počivalšek, bodo boni namenjeni vsem prebivalcem Republike Slovenije in ne le polnoletnim, kot je bilo sprva predvideno. Osebe, starejše od 18 let, bodo prejele 200 evrov, mlajši pa po 50 evrov.

Storitve se nanašajo na nastanitve in nastanitve z zajtrkom, ki jih nudijo hoteli, počitniški domovi, kampi, turistične kmetije in vsi ostali podobni nastanitveni obrati za kratkotrajno bivanje. Bon lahko državljani unovčijo do 31. decembra letos, FURS pa bo v 8 dneh od predložitve bona povrnil znesek 50 oziroma 200 evrov ponudniku storitve. Višina državne pomoči s turističnimi boni je ocenjena na kar 345 mio evrov, multiplikativni učinki oziroma dodatna potrošnja v turizmu, ki jo bo imelo koriščenje teh bonov, pa so ocenjeni na 172 mio evrov.

Vsi prebivalci Slovenije bodo prejeli bon za dopust v Sloveniji

Vlada potrdila tretji protikoronski paket z ukrepi za pomoč turizmu in gospodarstvu


Bon bo izdan v elektronski obliki, unočiti pa ga bo možno že s 1. junijem, če bo DZ tretji protikoronski zakon pravočasno sprejel.



Več v Gospodarstvo