Stanovalci v DSO Ljutomer po daljšem času sprejeli prve obiske

Prvi dan, v torek, so jih sprejeli devet, tudi danes jih je napovedanih enajst

Prlekija-on.net, četrtek, 21. maj 2020 ob 12:13
DSO Ljutomer

DSO Ljutomer

V DSO Ljutomer se je situacija v zadnjih dneh glede okužb s covid-19 umirila. S pomočjo UKC Maribor so vzpostavili stanje, ki je sedaj že dokaj varno za stanovalce in tudi obiskovalce. Tako sedaj organizirajo varne obiske stanovalcev, prvi dan, v torek, so jih sprejeli devet, tudi danes jih je napovedanih enajst. Obiski bodo potekali tudi v naslednjih dneh, obiski pa morajo biti vnaprej dogovorjeni. Kot je ob tem povedal direktor doma, mag. Tomislav Nemec, obiskovalci svoj obisk najavijo na telefonsko številko 02 585 11 08. Velja za vse obiske, tudi popoldan, čez praznike in vikende.

Obisk je omejen na eno osebo in traja najdlje 20 minut, izvajajo pa ga na zunanji pokriti terasi. Izjemoma je možen obisk tudi v sobi stanovalca. Obiskovalec mora izpolniti tudi poseben obrazec s katerim se izjavi o svojem zdravstvenem stanju. Obrazec in vsebino izjave lahko dobite spletni strani doma, lahko pa ga izpolnite tudi v domu pred obiskom. Obiskovalce naprošajo, da s sabo ne prinašajo nobenih stvari.

Tomislav Nemec:

V občini Ljutomer v zadnjih 15 dneh ni bilo več novega primera okužbe

Ocena: V Ljutomeru ni več aktivne okužbe, v Sloveniji še 20 primerov




Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Gospodarstvo