Sum na okužbo ovržen, otroci se v ponedeljek vračajo v vrtec in šolo

Poleg učencev prvega triletja se v ponedeljek v šolske klopi vračajo tudi učenci 9. razreda, ki letos zaključujejo s šolanjem

Prlekija-on.net, petek, 22. maj 2020 ob 10:142
Učenci se vračajo v šolo

Učenci se vračajo v šolo

V četrtek smo poročali o zaprtju osnovne šole in vrtca na Kapeli, ko je župan Občine Radenci, Roman Leljak, zaradi suma okužbe odredil zaprtje. Iz OŠ Kašela pa so sedaj sporočili, da je sum na okužbo s COVID-19 bil ovržen, zato v ponedeljek, 25. maja, nadaljujejo z zastavljenim delom.

"Še naprej bomo spoštovali in izvajali ukrepe Nacionalnega inštituta za javno zdravje, delali tako, da bodo otroci napredovali v znanju in skrbeli za njihovo dobro počutje," so ob tem zapisali.

Poleg učencev prvega triletja se v ponedeljek v šolske klopi vračajo tudi učenci 9. razreda, ki letos zaključujejo s šolanjem.

Vrtec in šola na Kapeli bosta vsaj v petek spet samevala

Sum okužbe s koronavirusom: Zapirajo šolo in vrtec, otroci ostanejo doma


Leljak: Vrtec in šola sta zaprta, ker NIJZ ni dal jasnih navodil

Direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Milan Krek je v četrtek v oddaji 24ur zvečer sicer povedal, da se mu ne zdi prav, da je župan šolo in vrtec zaprl tako hitro. Kot je dejal, bodo rezultati, ali je oseba okužena, znani že ponoči, in v primeru, da bi bila pozitivna na novi koronavirus, bi pravočasno sprejeli potrebne ukrepe. Ukrepati preden je znan rezultat je po njegovem mnenju nesmiseln, na ta način bomo lahko v prihodnosti zapirali šole drugo za drugo, je še dodal Krek.

Leljak pa je pojasnil, da sta vrtec in šola zaprta, ker NIJZ ni dal jasnih navodil. "Dejstvo pa je, da ravnatelji, pa tudi župani od istega tega Nacionalnega inštituta nismo dobili nobenih navodil kako ravnati v primeru utemljenega suma virusa v vrtcih ali šolah. Lahko bi napisali, da so oni edini pristojni oziroma se lahko reagira samo po potrjenem virusu," je med drugim napisal. Njegov celoten zapis je spodaj.

Šola na Kapeli Glede na nova navodila direktorja Nacionalnega inštituta, razumeti je bilo, da se bo reagiralo samo, ko...

Objavil/a Roman Leljak dne Četrtek, 21. maj 2020


Več v Črna kronika