Poslovne ideje dijakov GFML aktualne tudi v času koronarazmer

Velik uspeh za ljutomersko gimnazijo, saj so od treh prvih mest za napredovanje, zasedli kar dve

Prlekija-on.net, četrtek, 28. maj 2020 ob 12:11
Tekmovanje podjetniških idej POPRI

Tekmovanje podjetniških idej POPRI

Letošnje tekmovanje podjetniških idej POPRI je prineslo veliko novosti. Zaradi razmer, ki so nastale kot posledica preprečevanja širjenja koronavirusa, je prvič potekalo na spletnih platformah. Prav tako se je izvedlo na dveh stopnjah, na regijski in državni ravni. Tri skupine iz Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer so se udeležile regijskega tekmovanja v Velenju. Njihove tekmovalne poslovne ideje so bile: SPLETNA STRAN TUTKO, katere avtorji so Tadej Andrejek, Sara Balažic, Nuša Zver; RIS (risanje in sreča), katere avtorji so Ema Bojanec, Matija Zanjkovič, Severin Bevk in poslovna ideja JAM, katere avtorja sta Jan Dlouhy in Anamarija Horvat. Prvi dve skupini sta se uspeli uvrstiti na državno tekmovanje. To je za ljutomersko gimnazijo velik uspeh, saj so od treh prvih mest za napredovanje, zasedli kar dve. Denar, ki sta ga skupini dobili kot nagrado, lahko porabita za izobraževalne namene ali za uresničitev svoje poslovne ideje.

Dijaki GFML na daljavo poučujejo osnovnošolce

Dijaki GFML izvajajo brezplačno akcijo ter v sklopu šolanja na daljavo pomagajo osnovnošolcem


Dijaki poslovne ideje TUTKO so po regijskem tekmovanju za namene državnega tekmovanja svojo idejo še izboljšali, jo nadgradili in s spletno stranjo v času koronakrize pomagali številnim osnovnošolcem pri nudenju učne pomoči. Novico o izvajanju te akcije ter članek o njihovi zgodbi smo objavili tudi na naši spletni strani.

Poslovna ideja RIS, ki je namenjena slepim in slabovidnim, pa je bila predstavljena na Centru za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne v Ljubljani in Medobčinskem društvu slepih in slabovidnih Murska Sobota. Mentorica mag. Nina Žuman zaključuje: "Na državnem tekmovanju sta se skupini odlično odrezali s svojim nastopom, a žal je bila konkurenca prehuda in nismo uspeli zasesti katerega od prvih treh mest. Kljub temu so poslovne ideje odlične, saj odražajo aktualne težave in upam, da jih bodo dijaki uresničili."Več v Kultura in izobraževanje