V Severno Makedonijo na pomoč tudi policist PP Ljutomer

Deset slovenskih policistov bo pomagalo makedonskim kolegom pri nadziranju državne meje, med njimi je tudi Fredi Novak iz Policijske postaje Ljutomer

Prlekija-on.net, sobota, 30. maj 2020 ob 13:54
PP Ljutomer

PP Ljutomer

Slovenska policija je v Severno Makedonijo napotila 46. skupino policistov. Med 27. majem in 26. junijem 2020 bo deset slovenskih policistov pomagalo makedonskim kolegom pri nadziranju državne meje, med njimi je tudi Fredi Novak iz Policijske postaje Ljutomer (Policijska uprava Murska Sobota).

Pred odhodom jih je sprejel namestnik v. d. generalnega direktorja policije Tomaž Pečjak, ki je policistom zaželel uspešno, predvsem pa varno delo. Delovno srečanje je vodil Roman Čoh iz Sektorja za mednarodne policijske operacije v Službi generalnega direktorja policije, udeležil pa se ga je tudi Simon Kelenc iz Sektorja mejne policije v Upravi uniformirane policije.

Predhodna skupina se je že vrnila v domovino in njeni pripadniki so z namenom preprečevanja širjenja COVID-19 v karanteni na domu. Tako je o razmerah in delu le pisno poročal vodja te skupine Boris Krajnc iz Policijske postaje Ljubljana Center (Policijska uprava Ljubljana), ki je na ta način kolegom predstavil zadnje izkušnje in aktualno problematiko na področju ilegalnih migracij.

Policisti
46. skupina policistov, ki je odšla v Severno Makedonijo, foto: policija.si

Slovenski policisti bodo policijske naloge opravljali na območju Postaje mejne policije Bogorodica in izven območja mejnega prehoda Bogorodica. Po potrebi bodo makedonskim policistom pomagali tudi v začasnem prehodnem centru Gevgelija. Delo bodo opravljali v delovni policijski uniformi, uporabljali bodo tudi službena vozila ter opremo.

Naloge, pravice in obveznosti slovenskih policistov so podrobneje opredeljene v protokolu (s spremembami) med Ministrstvom za notranje zadeve Republike Slovenije, Policijo, in Ministrstvom za notranje zadeve Republike Makedonije, Uradom za javno varnost, o skupnih patruljah na ozemlju Republike Makedonije v okviru skupnega ukrepanja.



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Gospodarstvo