Rešili lisičko, ki sta jo ugrabitelja nameravala ustreliti z močnejšo zračno puško

Puško, naboje in kovinsko kletko so jima policisti zasegli, lisičko pa spustili nazaj na prostost

Prlekija-on.net, torek, 2. junij 2020 ob 19:26
Ujeta lisička

Ujeta lisička

Policisti PP Žalec so v ponedeljek, 1.junija popoldne, na območju občine Tabor opazili dva moška, eden od njiju je bil oborožen z dolgocevnim orožjem. Ker ni kazalo, da bi šlo za lovca, so z moškima opravili postopek. "V postopku so ugotovili, da sta moška na travniku ob gozdu nastavila past in v večjo kovinsko kletko ujela okoli dva meseca staro lisico ter jo nameravala ustreliti z močnejšo zračno puško. Policisti so moškima orožje, naboje in kovinsko kletko zasegli, lisičko pa spustili nazaj na prostost. Oba storilca bodo policisti kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja nezakonitega lova po 342. členu Kazenskega zakonika-1", je sporočila Milena Trbulin, tiskovna predstavnica PU Celje. 

Po 1. odstavku 342. člen KZ-1 RS je zapisano, da "kdor brez dovoljenja ali sicer neupravičeno lovi in ubije ali rani divjo žival ali jo ujame živo, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do šestih mesecev."

"Zahvala, da je lisička spet na prostosti, gre v prvi vrsti pomočniku komandirja Policijske postaje Žalec Kristjanu Meznariču, ki je moška opazil in takoj posumil, da nimata dobrih namenov," so še sporočili iz PU Celje.

Žalski policisti so včeraj popoldne rešili okoli dva meseca staro lisičko, ki sta ji dva domačina, na območju občine...

Objavil/a Policijska uprava Celje / Police Directorate Celje dne Torek, 02. junij 2020


Več v Črna kronika