Za roparjem se je pognal domačin. Po četrtem strelu je ropar obležal mrtev.

Po dejanju je neznani storilec kraj zapustil in po dogodku v bližini umrl

Prlekija-on.net, torek, 9. junij 2020 ob 16:401
Rop bančne ustanove na Cankovi

Rop bančne ustanove na Cankovi

V torek, nekaj pred 15. uro, se je na Cankovi zgodil rop. Neznani storilec je oropal zgradbo poleg bencinskega servisa, kjer je Deželna banka Slovenije. Po neuradnih podatkih naj bi po dejanju ropar zbežal s kraja ropa, za njim pa naj bi stekel domačin. Pri tem je prišlo do prerivanja, storilec pa je zaradi strelne rane izgubil življenje.

Iz PU Murska Sobota so sporočili, da so policisti malo po 15. uri bili obveščeni o ropu bančne ustanove na Cankovi. Do sedaj je znano, da je oborožen moški vstopil v prostore in od zaposlenih zahteval gotovino. Po dejanju je neznani storilec kraj zapustil in po dogodku v bližini umrl. Trenutno poteka ogled kraja dejanja, zbiranje obvestil in ugotavljanje vseh okoliščin. V bančni ustanovi ni bil nihče poškodovan.

Več bo znanega po preiskavi.

Pred slabim mesecem dni se je oborožen rop Deželne banke Slovenije zgodil tudi v Križevcih pri Ljutomeru.

Rop bančne ustanove na Cankovi

Bančni ropar, ki je umrl po storitvi ropa, je bil policist


Bilo je slišati štiri strele

"Ko je osumljenec prišel iz banke, je tam stalo več ljudi. Med njimi je bil tudi Rom iz naše občine, ki se je brez obotavljanja herojsko pognal za storilcem. Skoraj en kilometer sta tekla, mimo igrišča, bilo je slišati tri strele. Na koncu je bil še četrti strel, po katerem je ropar, ki je oropal to banko, obležal mrtev, poškodovanega Roma pa so odpeljali v zdravstveni dom. Ljudje so bili pretreseni. To, kar je naredil Rom, je bilo res herojsko," pa je v izjavi za TV Slovenija dejal župan Cankove Danilo Kacijan.

Iz PU Murska Sobota so naknadno sporočili, da je ropar bil policist, zaposlen na eni od policijskih enot v Policijski upravi Murska Sobota. Več pa v povezanem članku.



Več v Črna kronika