Bančni ropar, ki je umrl po storitvi ropa, je bil policist

Zaposlen je bil na eni od policijskih enot v Policijski upravi Murska Sobota

Prlekija-on.net, torek, 9. junij 2020 ob 21:10
Rop bančne ustanove na Cankovi

Rop bančne ustanove na Cankovi

Kot smo že poročali, je danes prišlo do ropa bančne ustanove na Cankovi. Iz PU Murska Sobota so naknadno sporočili, da so nekaj po 15. uri bili murskosoboški policisti obveščeni o ropu bančne ustanove na Cankovi. Občani so najprej obvestili OKC PU Murska Sobota, da je prišlo do ropa bančne ustanove, pozneje pa še, da je bilo slišati več strelov v bližini navedene bančne ustanove.

Na podlagi prvih podatkov je bilo ugotovljeno, da je oborožen moški vstopil v prostore bančne ustanove in od zaposlenih zahteval gotovino, ki mu jo je uslužbenka izročila. Med ropom v poslovalnici ni bil nihče poškodovan. Po dejanju je storilec s kraja ropa pobegnil in v nadaljevanju takoj po dogodku v neposredni bližini umrl.

Damir Ivančić

Policista že obravnavali zaradi odklonskih ravnanj, po ropu je storil samomor


En občan v dogodku poškodovan

Okoliščine smrti storilca, katerega sta občana prestregla med begom, se še ugotavljajo. En občan je bil v dogodku poškodovan in odpeljan v bolnišnico. Stopnje poškodb bodo znane naknadno.

Na kraj so bili napoteni policisti in kriminalisti, ki so zavarovali kraj dejanja, do prihoda preiskovalnega sodnika, okrožnega državnega tožilca in tožilca posebnega oddelka Specializiranega državnega tožilstva (SDT). Na kraju se zbirajo obvestila, opravlja ogled kraja ropa in ogled kraja najdbe umrlega storilca ter preverjajo vse okoliščine.

Storilec policist, zaposlen na eni od policijskih enot v Policijski upravi Murska Sobota

Na kraju je bilo s preverjanjem ugotovljeno, da je storilec policist, zaposlen na eni od policijskih enot v Policijski upravi Murska Sobota, prav tako je bila na kraju zavarovana pištola. Zato so o tem takoj obvestili posebni oddelek SDT, ki je pristojen za obravnavo sumov kaznivih dejanj, ki so jih osumljene uradne osebe s policijskimi pooblastili.

V. d. generalnega direktorja policije, Anton Travner, je strokovnim službam na Generalni policijski upravi naročil, da vsestransko preverijo okoliščine omenjenega dogodka.

Trenutno še intenzivno potekajo vse aktivnosti, zato bodo lahko več informacij posredovali tekom jutrišnjega dne.

Rop bančne ustanove na Cankovi

Za roparjem se je pognal domačin. Po četrtem strelu je ropar obležal mrtev.




Več v Črna kronika