Tudi Sava Hotels & Resorts postopno odpira svoje namestitve na vseh osmih destinacijah

Čas epidemije in zaprtja nastanitev so izkoristili za prenove, poleti odpirajo kar dva povsem prenovljena hotela, zaključili so tudi dve investiciji v termalnem delu, in sicer nove mobilne hišice v Termah Ptuj in restavracijo v Hotelu Ajda v Term

Prlekija-on.net, petek, 12. junij 2020 ob 14:00
Vse namestitve v Termah Ptuj vrata odpirajo 15. junija

Vse namestitve v Termah Ptuj vrata odpirajo 15. junija

Skupina Sava Hotels & Resorts (Skupina SHR) je v juniju pričela s postopnim odpiranjem svojih nastanitev na osmih destinacijah, potem ko so bili njeni hoteli in drugi objekti zaprti od 17. marca, ko je v veljavo stopil odlok vlade o zaprtju turistično gostinskih obratov zaradi epidemije koronavirusa covid-19. Ob tem so uvedli nadgrajene ukrepe čistoče in higiene pod oznako »Sava Hotels & Resorts Higienski Standard Plus«. Ti poleg priporočil pristojnih zdravstvenih institucij vključujejo še številne druge ukrepe, ki prinašajo maksimalno zaščito za brezskrbne počitnice gostov v vseh nastanitvah skupine in hkrati omogočajo varnost zaposlenih, so sporočili.

Sava Hotels & Resorts Higienski Standard Plus vključuje ukrepe na ključnih točkah delovanja, od skupnih prostorov (recepcije, hotelske avle, restavracije, bara, bazena, wellnesa, savne) do hotelske sobe. Poleg tega vključuje ukrepe za zaposlene, za zdravstvene centre, kampe, glamping in dogodke.

  • Na recepcijah imajo nameščene termo kamere za preverjanje telesne temperature. Predpisana varnostna razdalja gostov na recepciji je najmanj 1,5 m. Na recepciji in v avlah so nameščeni brezkontaktni senzorski razkuževalci rok. Redno razkužujejo recepcijski pult. Priporočajo brezgotovinsko plačevanje. Gostom ob prihodu zagotovijo komplet z zaščitno masko in dezinfekcijskimi robčki. Ključe in kartice za sobe redno dezinficirajo.
  • V hotelski sobi so identificirali osem površin, ki jih pogosteje čistijo in dezinficirajo (trde površine, kljuke, stikala, upravljalec klimatske naprave, postelja, telefon in sef, TV daljinec in kopalnica). Za maksimalno dezinfekcijo sob uporabljajo najnovejšo tehnologijo popolne dezinfekcije sobe pred prihodom novega gosta, ki ima certifikat za učinkovito delovanje tudi proti korona virusu. Po čiščenju in dezinfekciji sob vrata označijo s posebno nalepko. Gost se lahko odloči, da v njegovo sobo v času bivanja ne vstopa nihče. Odstranili so dekorativne elemente. Posteljnino, kopalne plašče in brisače poleg pranja na visokih temperaturah redno razkužujejo.
  • V restavracijah in barih so mize postavljene v razmaku najmanj 1,5 m. Pred vhodom v lokal so nameščeni senzorski razkuževalci rok. Hrano pripravljajo in postrežejo skladno s protokoli varnosti. Posodo, pribor in prte perejo in razkužujejo v ustreznih strojih.
  • V bazenih in kopališčih je predpisana varnostna razdalja pred vstopom, pred tobogani in drugimi adrenalinskimi atrakcijami najmanj 1,5 m. Na vhodu so nameščeni brezkontaktni senzorski razkuževalci rok. Notranjost kopališč večkrat dnevno prezračujejo. Vsako omarico v garderobi po uporabi dezinficirajo in označijo. V bazenu priporočajo razdaljo med kopalci najmanj 2 m. Ležalniki so postavljeni na razdalji najmanj 1,5 m. Zagotovili so večjo frekvenco čiščenja in dezinfekcije bazenskih in obbazenskih površin ter tušev in sanitarij. Podobni ukrepi glede varnostne razdalje in razkuževanja veljajo za wellness, savne in zdravstvene centre.
  • V kampih in glampingih imajo na recepcijah na voljo termometre za preverjanje telesne temperature. Predpisana varnostna razdalja med posamezniki pred recepcijo je najmanj 1,5 m. Na recepciji in v skupnih prostorih so nameščeni brezkontaktni senzorski razkuževalci rok. Redno razkužujejo recepcijske pulte in prezračujejo prostore. Priporočajo brezgotovinsko plačevanje. Ključe/kartice za dostop v kamp dezinficirajo za vsakega gosta.
  • V sklopu ukrepov za zaposlene velja izpostaviti, da so na delu pristotni le zdravi zaposleni, redno izvajajo izobraževanja o zaščiti, higieni in varnosti, zagotavljajo potrebno in priporočljivo zaščitno opremo za zaposlene.
  • V okviru ponudbe za dogodke in srečanja so zmanjšali kapaciteto dvoran, tako da zagotavljajo razmik med sedeži najmanj 1,5 m v vse smeri. Zagotavljajo tudi potreben razmik med predavatelji in govorci. V preddverjih in pred dvoranami so nameščeni brezkontaktni senzorski razkuževalci rok. Redno razkužujejo vse dotikom izpostavljene površine in konferenčno tehnično opremo. Med vsakim odmorom redno prezračujejo, poleg tega so dodatno izboljšali procese kroženja zraka. Postrežbo med odmori in stoječe pogostitve so prilagodili tako, da je le-ta v obliki »mono porcij«.

Ob ponovnem odprtju prvega hotela v skupini Sava Hotels & Resorts, Hotela Ajda, Terme 3000 - Moravske Toplice, Ana Praprotnik, direktorica marketinga, izpostavlja: "Veseli smo, da lahko naše nastanitve ponovno služijo svojemu poslanstvu in pričnejo razvajati domače in tuje goste. Z našim lastnim zasnovanim paketom ukrepov »Sava Hotels & Resorts Higienski Standard Plus« smo nadgradili priporočila pristojnih zdravstvenih institucij za varno počitnikovanje gostov. Ključno vodilo vseh sodelavcev v naši skupini je skrb za varnost in dobro počutje obiskovalcev, vendar brez pretiranega obremenjevanja gostov z zaščitnimi ukrepi. V Savi Hotels & Resorts želimo biti tudi partner ostalim turističnim ponudnikom na posameznih lokacijah. Trenutno so vsa naša prizadevanja usmerjena v pritegnitev domačih gostov, ki tradicionalno predstavljajo 50 odstotkov gostov v skupini Sava Hotels & Resorts in jih vabimo s sloganom »Varno skupaj. Na oddihu blizu doma.« Veseli smo, da beležimo porast rezervacij na vseh naših destinacijah, z odpiranjem mej tudi s strani tujih gostov. Zadovoljni smo s prvimi odzivi in že zbranimi rezervacijami, predvsem za naše terme, zdravilišča in obalo. Hkrati se zavedamo, da je za preživetje ne le našega podjetja ampak celotnega slovenskega turizma ključna vrnitev tujih turistov, ki je odvisna od rahljanja ukrepov v drugih državah in odpiranja državnih meja ter letalskega prometa. Zato bomo naše nastanitve odpirali postopno: najprej terme in zdravilišča, nato obalni del in Bled."

Nastanitve bodo v Skupini Sava Hotels & Resorts odpirali postopno glede na krepitev povpraševanja po sprostitvi ukrepov:

  • Novo sezono so otvorili z odprtjem Kavarne park na Bledu (9.5.2020), sicer pa sta od 20.4.2020 odprta tudi Golf v Terme 3000 v Moravskih Toplicah in od 30.5.2020 Kamp Lucija v Portorožu.
  • Od 5.6.2020 dalje sta odprta Kamp v Terme 3000 in Kopališče T3000 z lokalom v Termah 3000 - Moravske Toplice. S 7.6.2020 se je pridružil še Hotel Ajda. 
  • 12.6.2020 bodo v okviru destinacije Sava Hoteli Bled odprli Glamping, na obali pa Salinero resort Strunjan.
  • 15.6.2020 odpirajo svoja vrata vse namestitve v Termah Ptuj: Grand Hotel Primus, prenovljene mobilne hiške v Kampu Ptuj, Kamp Terme Ptuj, Vodni park in zdravstveni center.
  • Do konca junija se odpirajo še namestitve: Prekmurska vas Ajda v Terme 3000 - Moravske Toplice in Hotel Haliaetum v San Simon resort Izola (oba 19.6.2020), Hotel Mirta v San Simon resort Izola (22.6.2020), Depandanse San Simon, Grand Hotel Bernardin, Vile Park v St. Bernardin resort Portorož in prenovljen Hotel Park v Sava Hotelih Bled (vsi 25.6.2020).
  • V juliju sledi odprtje namestitev v Zdravilišču Radenci (1.7.2020) in Terme Lendava (3.7.2020, z izjemo Hotela Lipa ki se bo odprl 31.7.2020). 17.7.2020 se kot zadnji v okviru St. Bernardin resorta Portorož odpre prenovljen Hotel Histrion.

Čas epidemije in zaprtja nastanitev izkoristili za prenove

V skupini Sava Hotels & Resorts verjamejo, da s svojo ponudbo izpolnjujejo ključna pričakovanja gostov: poskrbeli so za maksimalno varnost in higieno, nastanitve nudijo v najlepših slovenskih regijah (obala, panonski termalni del in Bled), resorti in nastanitve so v naravi, stran od množic, z možnostjo številnih aktivnosti na prostem, prenovljeni objekti vabijo z edinstvenimi in trajnostnimi zgodbami, nenazadnje pa lahko gosti izbirajo ponudbo v širokem cenovnem razponu.

Čas epidemije in zaprtja nastanitev so v skupini Sava Hotels & Resorts izkoristili za prenove in tako poleti odpirajo kar dva povsem prenovljena hotela, ki skupaj predstavljata največjo letošnjo investicijo v slovenskem turizmu v višini približno 25 mio EUR. Gre za Hotel Park, ki stoji tik ob Blejskem jezeru, in kjer so navdih iskali v Blejski naravi ter Hotel Histrion v Portorožu, največji hotel v Sloveniji, ki je posvečen doživetju Istre. Poleg tega pa so zaključili dve investiciji v termalnem delu, in sicer nove mobilne hišice v Termah Ptuj in restavracijo v Hotelu Ajda v Termah 3000 - Moravske Toplice.



Več v Gospodarstvo