Delovna akcija na Grüntu

Največ dela je bilo vloženo v obnovo ograje, ki ločuje zasilno parkirišče od jezerske vode

Prlekija-on.net, nedelja, 14. junij 2020 ob 09:34
Delovna akcija članov TD Cven

Delovna akcija članov TD Cven

Člani Turističnega društva Cven so izkoristili popuščanje omejitvenih ukrepov vlade v zvezi grožnjo koronavirusa COVID-19 in se lotili urejanja svojega domovanja na Grüntu. Ženski del se je lotil čiščenja notranjosti in okolice, moški del pa je poprijel za bolj »moška« dela v okolici skromne zgradbe.

Največ dela je bilo vloženo v obnovo ograje, ki ločuje zasilno parkirišče od jezerske vode. Stari in načeti deli ograje so bili odstranjeni in na novo je bila izdelana lepa ograja, ki se bo nadaljevala vse do zgradbe. To se bo zgodilo potem, ko bo urejeno parkirišče in popravljena brežina ob jezeru.

Večino materiala in orodja so prispevali zagnani člani društva in uspeh ni izostal. Vreme je sicer skušalo akcijo ovirati, a se prostovoljci niso pustili motiti. Po več urnem delu in uspelem dokončanju ograde, so se udeleženci akcije skupaj slikali in umaknili v prostor, kjer so pojedli domačo juho in oglodali »čunte« in tako akcijo v veselem vzdušju zaključili. Ob vsakodnevnem popuščanju omejitvenih ukrepov v zvezi z napadom virusa upamo, da bo kmalu zaživelo polno življenje na Grüntu z vsemi načrtovanimi prireditvami.

PRITE ŠE VI, TE PA SMO VSI ! Pa še videli boste, kaj uspejo narediti pridne roke.

J.G.



Več v Gospodarstvo