Pes na domačem dvorišču ugriznil otroka

Lastniku psa je bil izdan plačilni nalog zaradi kršitev določil Zakona o zaščiti živali, prav tako pa so poslali obvestilo na Upravo za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin

Prlekija-on.net, ponedeljek, 22. junij 2020 ob 10:33
Otroka so oskrbeli v zdravstvenem domu Ormož

Otroka so oskrbeli v zdravstvenem domu Ormož

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 19. junija, ob 8:10 uri so bili obveščeni o poškodbi fasade in žlebu, na enem od objektov v mestu Ormož. Ob 9:01 uri so bili obveščeni o poškodbi betonskega pokrova jaška, na dvorišču ene od stanovanjskih hiš v Središču ob Dravi.

Ob 11:53 uri jih je lastnik v vednost obvestil, da je dne 18. 6. 2020 nekje na območju mesta Ormož, izgubil črno klasično moško usnjeno denarnico na pregib, z vsebino (dokumenti, kartice, denar).

Ob 12:44 uri so bili obveščeni o izgubi oz. najdbi ženske denarnice ob cesti v Obrežu. Lastnica je namreč sama zaustavila najditelja na ormoški obvoznici, kateri ji je nato izročil pobrano denarnico.

Ob 2:40 uri so bili na kraju prometne nesreče I. kategorije, dogodek na lokalni cesti v naselju Lahonci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila trčil v srno in si poškodoval vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

Vlom v farmo piščancev

V soboto, 20. junija, ob 6:44 uri so bili obveščeni o tatvini štirih koles in sicer dveh otroških in dveh odraslih z dvorišča stanovanjske hiše v okolici Ormoža. Evidentirano je bilo kaznivo dejanje, sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na državno tožilstvo.

Ob 7:00 uri so bili obveščeni o vlomu v farmo piščancev v okolici Ormoža. Opravili so ogled kraja, sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na državno tožilstvo.

Ob 7:10 uri so imeli v postopku dva državljana Maroka, za katera je bilo ugotovljeno, da sta na nedovoljen način vstopila na območje RS. Po končani obravnavi bosta tujca izročena hrvaškim varnostnim organom.

Ob 7:28 uri so opravili ogled kraja prometne nesreče I. kategorije. Udeležencu je bil na kraju izdan plačilni nalog.

Ob 10:30 uri so bili obveščeni o vlomu v nenaseljeno starejšo stanovanjsko hišo v okolici Središča ob Dravi. Policisti so opravili ogled kraja kaznivega dejanja, sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na državno tožilstvo.

Ob 22.05 so posredovali v Ivanjkovcih, kjer je glasna glasba motila prijavitelja.

V nedeljo, 21. junija, ob 8:06 uri so bili obveščeni, da se je na območju Huma pri Ormožu na cesto podrlo drevo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je promet onemogočen, za odstranitev drevesa so poskrbeli člani Prostovoljnega gasilskega društva Loperšice.

Ob 9:00 uri so na mejnem prehodu Središče ob Dravi hrvaškim varnostnim organom izročili državljana Maroka, katera sta bila pretekli dan prijeta pri nedovoljenem prestopu državne meje.

Ob 12:48 uri so bili obveščeni o ugrizu psa v okolici Ormoža. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je pes na domačem dvorišču ugriznil otroka, katerega so oskrbeli v zdravstvenem domu Ormož. Lastniku psa je bil izdan plačilni nalog zaradi kršitev določil Zakona o zaščiti živali, prav tako pa so poslali obvestilo na Upravo za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin.

Ob 04:35 uri so bili obveščeni o povoženju divjadi na območju naselja Lahonci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik trčil v divjad in si poškodoval vozilo. Ob 04:37 uri so bili obveščeni o povoženju divjadi na območju naselja Gornji Ključarovci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik trčil v divjad in si poškodoval vozilo.



Več v Črna kronika