Ker vozila zaradi avtomatskega menjalnika ni mogel umakniti, je zgorelo pred točilnim mestom

Avstrijski državljan je vozilo ustavil na enem od točilnih mest in pričel točiti gorivo v vozilo. Takrat je opazil, da se mu je izpod pokrova motorja pričel kaditi črn dim.

Prlekija-on.net, sreda, 24. junij 2020 ob 12:00
Vozilo je pri tem popolnoma zgorelo, foto: 112 Ptuj

Vozilo je pri tem popolnoma zgorelo, foto: 112 Ptuj

V torek, okoli 14.15 se je avstrijski državljan, z osebnim avtomobilom avstrijskih registrskih oznak, pripeljal na bencinski servis ob podravski avtocesti A4. Vozilo je ustavil na enem od točilnih mest in pričel točiti gorivo v vozilo. Takrat je opazil, da se mu je izpod pokrova motorja pričel kaditi črn dim. Zaradi tega je prenehal s točenjem goriva, skoraj istočasno pa je njegovo vozilo zagorelo. Ker ima vozilo avtomatski menjalnik, ki ga je zablokiralo, svojega vozila ni mogel umakniti na varnejše mesto. Požar se je nato iz vozila razširil še na dve točilni mesti.

Požar so pogasili gasilci, poškodovan ni bil nihče. Po nestrokovni oceni je na vozilu nastalo za okoli 30.000 evrov materialne škode, na bencinskem servisu pa za okoli 15.000 evrov.

Ker je tuja krivda za požar izključena, saj je zagorelo zaradi pregrevanja motorja, bodo policisti pristojnemu tožilstvu podali poročilo.

Ogenj je uničil vozilo, foto: 112 Ptuj

Zagorelo na bencinski črpalki, posredovalo je več gasilskih društev


HAJDINA, Gerečja vas, 1 23.06.2020 14:15 GORI AVTO na bencinski črpalki Foto:...

Objavil/a 112 PTUJ dne Torek, 23. junij 2020


Več v Črna kronika