Od računalništva do posebnih lesenih izdelkov

Mladi računalniški tehnik Gregor Leutgeb iz Svete Trojice najraje izdeluje metuljčke iz masivnega lesa. Pred leti se je navdušil nad oblikovanjem lesa in svoj hobi z marljivimi rokami spremenil v posel.

Aleksandra Papež, četrtek, 25. junij 2020 ob 19:05
Leseni izdelki WoodStuff

Leseni izdelki WoodStuff

Gregor Leutgeb je 27-letni računalniški tehnik iz Svete Trojice, ki v službi izdeluje vzmeti, doma pa ustvarja posebne lesene izdelke. »Pred tremi leti sem pričel z ustvarjanjem lesenih izdelkov. Pri tem mi je bil najboljši zgled oče, s katerim sva precej manjšega pohištva za naš dom izdelala sama. Oče ima res dar za oblikovanje raznih materialov, od lesa do železa.« Gregor največ ustvarja ob koncih tedna, saj je med tednom v službi. 

V njegovi delavnici, katero sproti dopolnjuje s potrebnimi stroji in orodjem, je od lani tudi sedež njegove osebne dopolnilne dejavnosti. »Lani sem se opogumil in pričel svoje izdelke prodajati pod imenom WoodStuff

Napise za torte, ogrlice, uhane, metuljčke, okrasne izdelke, škatle za steklenice itd. izdeluje Gregor tudi po naročilu. Več o Gregorjevih izdelkih lahko najdete tukaj.

Pomaga cela družina

»Najraje izdelujem metuljčke, izdelani so iz masivnega lesa, pri tem imam veliko izbiro vzorcev, obenem končni izdelek izžareva posebno eleganco. Trake za metuljčke zašije mama, sestra pomaga pri vezanju in tako pri tem ter tudi drugih izdelkih stopi skupaj cela naša družina.« ponosno pove Gregor, ki za izdelavo metuljčka potrebuje slabo uro časa. »Potrebno je veliko ročnega brušenja in večkratno lakiranje.« 

Svoje izdelke pa je že predstavil na stojnicah v času več dogodkov v domači občini, od Zimske pravljice do Trojiške kvaternice.

Gregor je ukrepe v zvezi z virusom izkoristil za ustvarjanje v svoji delavnici, časa pa ni zmanjkalo niti za izdelke iz železa, ki so mu prav tako v izziv. Zanimajo ga različni načini obdelave materialov - od železa do lesa in 3D tiskanje.

»Pri računalniškem delu je izdelek fiktiven, neoprijemljiv, pri mojem ustvarjanju pa lahko končni rezultat primem, predstava postane realnost.« doda Gregor, ki se najraje sprošča ob gledanju znanstvenofantastičnih filmov.

Foto: osebni arhiv



Več v Gospodarstvo