NK Kapela Ekosen IR paneli prvak letošnje sezone Lige ENA

Kapelčani so pokazali svojo premoč z razliko petih zadetkov in tako slavili z 2:7

Prlekija-on.net, sobota, 27. junij 2020 ob 10:04
NK Kapela Ekosen IR paneli državni prvak Lige ENA

NK Kapela Ekosen IR paneli državni prvak Lige ENA

Na zaključnem dejanju Lige ENA 2019/2020 so v Černelavcih pri Murski Soboti pod organizacijo ŠD Černelavci in Slovenske malonogometne zveze potekali dve polfinali tekmi in veliki finale državne malonogometne lige na travi Lige ENA. Prvak 4. sezone Lige ENA je postal NK Kapela Ekosen IR paneli, ki je z 2:7 premagal ŠD Teksas bar Videm. Za Kapelo so zadeli Amadej Lipič, Robert Kurež, Ian Emeršič (2x), Karel Šalamun in kapetan Daniel Frčko (2x), za Videm pa Marko Karnet in kapetan Darko Zorko. Tretje mesto v ligi je osvojil KMN Pečarovci, saj se ŠD Arko Ključarovci v Socca prostih strelih za 3. mesto ni želel pomeriti, najboljši strelec lige pa je z 11 zadetki postal Mario Skuhala iz ŠD Arko Ključarovci. Tekme so sodili Aleš Müller, Simon Grlec, Andrej Tratnjek in Božidar Crnkovič.

Finale ste lahko spremljali v živo

V finalu Lige ENA sta se pomerila NK Kapela Ekosen IR paneli in ŠD Teksas bar Videm


Med ŠD Teksas bar Videm in ŠD Arko Ključarovci odločali šele prosti streli

ŠD Arko Ključarovci je kot prvak lanske sezone in prvak Socca lige prvakov samozavestno vstopil v polfinalno tekmo, a je hladen tuš doživel že v prvem polčasu, ko je po zadetku Nejca Brusarja ŠD Teksas bar Videm vodil z 1:0. Do konca rednega dela tekme so Ključarovčani uspeli z zadetkom Alena Brumna izenačiti na 1:1, a so bili po Socca prostih strelih manj uspešni. S skupnim rezultatom 3:1 so se finala veselili Videmčani.

ŠD Teksas bar Videm 3:1* ŠD Arko Ključarovci
strelca: Nejc Brusar (Videm), Alen Brumen (Ključarovci)

NK Kapela Ekosen IR paneli gladko v finale

Z rezultatom 7:1 se je NK Kapela Ekosen IR paneli skorajda sprehodil v finale Lige ENA. KMN Pečarovci je moral priznati premoč izjemno dobro pripravljeni in motivirani ekipi s Kapelskega Vrha, ki so v celotni sezoni lige kazali premoč in enotnost. Za KMN Pečarovci je zadel Sašo Gomboc, za Kapelo pa Nejc Grandošek, Ian Emeršič (2x), Robert Kurež (2x), Daniel Frčko in Denis Karoli.

NK Kapela Ekosen IR paneli 7:1 KMN Pečarovci
strelci za Kapelo: Nejc Grandošek, Ian Emeršič (2x), Robert Kurež (2x), Daniel Frčko, Denis Karoli.
strelec za Pečarovce: Sašo Gomboc

Sosedski dvoboj v finalu med ŠD Teksas bar Videm in NK Kapela Ekosen IR paneli

Ekipi, ki živita v sosednjih krajih, se na malonogometnih zelenicah dobro poznata, včeraj pa sta se pomerili še v finalu Lige ENA. Vroče krvi ni manjkajo, kot tudi ne zadetkov. Kapelčani so pokazali svojo premoč z razliko petih zadetkov in tako slavili z 2:7. Strelec dveh zadetkov za Kapelo Ian Emeršič je po tekmi dejal, da gre za izjemno enotno ekipo: "Kapela je ekipa, ki pusti srce na igrišču. Ekipa je izjemno kakovostna, dobro kondicijsko pripravljena, kar se je videlo tako v polfinalu kot finalu." Vidno razočaran kapetan viceprvakov Darko Zorko pa je po tekmi dejal, da so v nogometu pomembni zadetki, z njimi pa Videm tokrat ni imel sreče. "Poznalo se je, da smo za napredovanje v finale veliko mero moči izgubili v polfinalu proti ŠD Arko Ključarovci, saj je bila to za nas ključna tekma," je še dejal Zorko.

ŠD Teksas bar Videm 2:7 NK Kapela Ekosen IR paneli
strelci za Kapelo: Amadej Lipič, Robert Kurež, Ian Emeršič (2x), Karel Šalamun, Daniel Frčko (2x)
strelca za Videm: Marko Karnet, Darko Zorko

Predsednik SMZ Peter Pust je pohvalil organizatorja ŠD Černelavci za izjemno dobro organizacijo in potek brez težav. "V zvezi smo bili pripravljeni na vse scenarije, saj nam je epidemija normalni potek lige prestavila iz aprila na junij. Veseli me, da so organizacijo zaključnih dvobojev prevzeli v ŠD Černelavci, za katere smo bili prepričani, da bodo dogodek izpeljali na vrhunski ravni. Tako imenovani »final 4« zaključni dvoboji so se izkazali za dober dogodek in razmišljamo, da bi za prihodnje leto to izvedli na isti način kot letos," je povedal predsednik zveze Peter Pust.

Predsednik ŠD Černelavci Sebastjan Viher je od vodstva SMZ v zahvalo za odlično organizacijo prejel spominsko žogo zveze s podpisi reprezentantov. Po koncu finalne tekme je poudaril, da so priprave na ta dogodek potekale več tednov in da je s samim potekom izjemno zadovoljen. ŠD Černelavci se je kot 4. gostitelj zaključnega dvoboja Lige ENA izkazal kot vrhunska ekipa, za kar jim v zvezi čestitajo in se jim iskreno zahvaljujejo.

Prvak 1. sezone Lige ENA 2016/2017
ŠD Ribno

Prvak 2. sezone Lige ENA 2017/2018
ŠD Asi Lok orodjarstvo

Prvak 3. sezone Lige ENA 2018/2019
ŠD Arko Ključarovci

Prvak 4. sezone Lige ENA 2019/2020
NK Kapela Ekosen IR paneliVeč v Šport

Meteorplast ŠIC bar U15

Meteorplast ŠIC bar U15 državni podprvak

ponedeljek, 8. april 2024 ob 09:29
Maša Slavinec na evropskem članskem judo pokalu, foto: Tino Marić

Največji športni uspeh judoistke Maše Slavinec

nedelja, 7. april 2024 ob 09:37