Ponovno smrt na cestah, umrl je mlajši voznik mopeda

Voznik je padel z mopedom in pri tem drsel po pločniku, kjer je z glavo trčil v kovinski drog javne razsvetljave. Ob tem ni nosil čelade, na poti v UKC Maribor je umrl.

Prlekija-on.net, sobota, 27. junij 2020 ob 21:48
Prometna nesreča

Prometna nesreča

V petek, 26. junija, ob 21.30 uri, je mlajši voznik vozil moped po lokalni cesti v naselju Čadram. Ko je pripeljal iz desnega nepreglednega ovinka na ravni del ceste, z vozilom ni vozil po desni strani smernega vozišča na takšni oddaljenosti od desnega roba, da poteka promet varno in neovirano. Posledica tega je bila, da je s kolesi in desnim delom podvozja mopeda trčil v robnik pločnika ob desnem robu vozišča. Po trčenju je moped in voznik padel na desni bočni del po pločniku. Pri tem je voznik drsel po pločniku, kjer je z glavo trčil v kovinski drog javne razsvetljave.

Po trčenju je moped obstal na levem robu pločnika. Med vožnjo mopeda ni imel na glavi pripete homologirane zaščitne čelade. V prometni nesreči je voznik mopeda utrpel tako hude telesne poškodbe, da je med prevozom v UKC Maribor, kljub nudenju nujne zdravniške pomoči umrl.



Več v Črna kronika